Téltemető farsangot tervez a helyi művelődési központ

2024.01.12. 18:10

Erőre kap a mindszenti közösségi élet

Tábori Szilvia

Számos közösségi program helyszíne a mindszenti intézmény. Fotó: Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár

Újraéledni látszik a mindszenti közösségi élet. Vargáné Jancsó Irén, a Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár vezetője a Rádió7 műsorában azt hangsúlyozta, összevont kulturális intézményük a múzeumi, könyvtári és a közművelődési feladatokat is összefogja a településen, ám az elmúlt években előbb a koronavírus-járvány miatti kényszerű bezárás, majd utóbb az energiaválság nehezítette munkájukat. Az intézményvezető szerint újra kellett építeni a korábban jól működő közösségi életet, meghallani az alulról jövő kezdeményezéseket, hátteret, bázist adni számukra. Lényegében újra ki kellett alakítani a partnerségeket a különböző civil közösségekkel. Jancsó Irén szerint meg kell hallgatni, hogy a helyiek igényeit, hogy igazán kedvükre való programokat tudjanak megvalósítani.

Az elmúlt évből a különösen sikeres, a Mindszenti Horgász Egyesülettel partnerségben szervezett gyermeknapi eseményüket említette, amelyen teljes szépségében megmutatkozott szándékuk. Abszolút civil kezdeményezésre rendezték meg például a legszelídebb motorosok felvonulását a legkisebb korosztálynak. Folytatódtak a nyári táborok, az őszi kulturális események, az iskolákkal közösen szervezett vigasság, majd mindez az adventi városi programokban csúcsosodott ki.

Idén február végén egy újabb nagyszabású rendezvényre készülnek, már  javában tervezik és szervezik disznótoros téltemető farsangot civil szervezetekkel, helyi közösségekkel közösen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában