Szegedi hírek

2024.02.20. 17:30

A Magyar Állami Operaházzal közösen készül Szegeden az új gyermekdarab - Galéria

Timár Kriszta

Kedden megkezdődtek a Pomádé király új ruhája próbái a Nagyszínházban. Fotó: Karnok Csaba

Idei harmadik operabemutatójára készül a Szegedi Nemzeti Színház: a Pomádé király új ruhája című gyerekoperát Toronykőy Attila rendezésében március 14-től láthatja a közönség. A produkció a Magyar Állami Operaházzal karöltve készül, az ott 2008-ban bemutatott és szintén Toronykőy által rendezett feldolgozás kerül át Szegedre, annak díszletével, kellékeivel és jelmezeivel, illetve több művésszel, akik szintén a fővárosból csatlakoznak a szegediekhez. Ennek és egy elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően a Szegedi Nemzeti Színház költséghatékonymódon tud kiállítani egy nagyszabású produkciót. 

A fővárosi operához képest csupán egy lényeges különbség lesz, ezúttal nagyzenekari kíséretet kap az előadás, amelyben ennek ellenére nem használnak majd mikroportos hangosítást. Dobszay Péter zeneigazgató úgy fogalmazott, elképesztő dimenzióváltást jelent ez a módosítás, a virtuóz hangszerelésnek köszönhetően lenyűgöző lesz a hangzás.

Toronykőy Attila kiemelte, hogy az énekkar is hatalmas szerepet kap, ők viszik a hátukon majd az előadást különböző ruhaügyi miniszterek szerepébe bújva. A próbafolyamat kedden megkezdődött, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt is át tudják ülteti a szegedi színpadra a fővárosban nagy sikerrel játszott gyermekoperát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában