Szegedi hírek

2024.02.06. 18:20

Bulihangulat várja az operakedvelőket a Kisszínházban

Timár Kriszta

Közönségtalálkozón beszéltek az alkotók a Kisszínházban bemutatásra kerülő két vígoperáról. Fotó: Török János

Február 16-án mutatják be a Kisszínházban Donizetti két egyfelvonásos operáját, A csengő és a Rita című darabokat. Az alkotók kedden közönségtalálkozón vettek részt, melyet a REÖK Palotában tartottak. 

Fotó: Török János

Dobszay Péter zeneigazgató elöljáróban megjegyezte: két virtuóz műről van szó, melyek jellegzetes Donizetti-világot tárnak elénk. Tárnoki Márk rendező elmondta, mindkét vígopera eseménydús, így hálás feladat a színpadra állításuk. – Én a zenét fejtem meg alapvetően, úgy tekintem, mintha a zeneszerző már megrendezte volna ezeket az operákat – beszélt munkamódszeréről. A karakterisztikus ábrázolással kapcsolatosan pedig, amely jellemző mindkét történetre. azt mondta, ez akkor jó, ha felszabadít és minél vadabb fantáziával tudnak részt venni az alkotói folyamatban.

Fotó: Török János

A csengő egy patikusról szól, akinek lakodalmán megjelenik új felesége exe, aki igyekszik megakadályozni a nászéjszakát. Enrico szerepe Szélpál Szilveszter szerint jutalomjáték, hiszen bármit megtehet büntetlenül. Don Annibale figurájáról pedig az őt megformáló Kőrösi András azt mondta, szerethető és szánható.

Fotó: Török János

A Rita háromszereplős kamaraopera, amelyben Máthé Beáta szerint a címszereplő virtuozitása a sokszínűségében és az éles karakterváltásaiban rejlik. Egyrészt tisztán és fényesen énekel, amikor azonban bevadul, teret lehet engedni a természetesen jövő hangoknak is. Beppe szerepéről pedig elhangzott: olyan ciszt is ki kell benne énekelni, melyet csak kevés tenor tud bevállalni. Egyikük Tötös Roland, akit ebben a szerepben láthatunk.

Fotó: Török János

Az ígéret szerint a két vígoperában bulihangulatból és italozásból nem lesz hiány – ez várja a nézőket a hónap közepétől a Kisszínházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában