Helyi kultúra

2024.02.01. 14:01

Hamarosan indul az ifjúsági podcast

Darók József

A stúdió kész, hamarosan indul a tartalomgyártás. Fotó: Darók József

Szentesi fiatalok hangja szól majd a nemsokára beinduló podcast adásokban. A SZENT DIÓ, azaz a Szentesi Podcast Stúdió létrejötte a város ifjúsági stratégiájának megalkotására, és a kommunikáció javítására vezethető vissza, mert nem minden esetben jutott el a fiatal generáció hangja a városházára. 

Erre hathatós megoldást jelenthet a napjainkban egyre inkább elterjedő podcast adások készítése, amihez néhány fiatal üzleti tervet készített. Az ötletet a város örömmel fogadta, és a stúdió megvalósítását kétmillió forinttal támogatta. A most még maroknyi lelkes csapat a művelődési központ szakmai segítségével kialakított egy stúdiót az ifjúsági ház 2. emeletén, ahol a legkorszerűbb technika áll a rendelkezésükre.

Heti egy órás műsorokat terveznek, a legnagyobb videómegosztó csatornán és közösségi oldalakon, mindenféle tematikában, a közélettől a diákokat érintő témákig, a későbbiekben interjúműsorokat is készítenének, akár megkeresésekre is előállítanának tartalmakat. Február közepén indulnak a rendszeres műsorokkal.

Az ötletgazda, Juhász Attila elmondta, az ifjúság és önkormányzat közötti kommunikációnak szeretnének egy átgondolt és minőségi csatornát biztosítani a jövőben. A jelenleg négy fős stábot rajta kívül Tamáskovits Gyula, Pavló Patrik és Marton János Nimród alkotja, de bővülhetnek is, várják a jelentkezőket minden iskolából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában