Helyi kultúra

2024.02.01. 21:00

Ízig-vérig szegedi mesét mutatnak be a bábszínházban – Galéria

Koós Kata

A macskaherceg kilencedik élete ott kezdődik, ahol a többi mesének vége szakad. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Mi történhet egy szerelmespárral a boldogító igen kimondása után? Erre a kérdésre is választ ad a szegedi Kövér Béla Bábszínház legújabb produkciója. A macskaherceg kilencedik élete című mese premierjét vasárnap 11 órakor tartják.

Az író és az előadás dramaturgja Gimesi Dóra, aki szülővárosa, Szeged utcáira és tereire álmodta meg a tavasztündér és a macskaherceg különös szerelmének, házasságának és kalandjának történetét. Schneider Jankó, a bábszínház művészeti vezetője úgy fogalmazott, hogy Az Év Gyerekkönyve-díjas mesekönyv bábszínpadi adaptációjából árad a szegediség. Helyszín lesz ugyanis többek között a Mátyás tér, a Szentháromság utca és a Boszorkánysziget is. Gimesi Dóra megjegyezte, hogy számára Szeged mesebeli hely.

A macskaherceg kilencedik élete volt az első mese, amit írtam felnőttként. Egyértelmű volt, hogy Szegedre helyezem, mert ez az a hely, ahol boszorkányok, tündérek, macskahercegek és móravárosi, titkos társaságokba tömörülő manók élnek

 – mondta.

Az előadás rendezője Fodor Orsolya, aki korábban a Mara és a pillangófül produkcióban dolgozott együtt a szegedi társulattal. Elmondta, hogy a szerelem mellett az elmúlás témáját is érinti a mese, de a halál „mókásabb és kicsavartabb” arcát mutatja majd a színpadon. Arról is beszélt, hogy nagyon kedvesek a szívének azok a történetek, amelyekben a két szerelmes nem egy világból való.

Az előadásban fontos szerepet kap a zene, a hangszerbábokat Spergel Anna bábszínész és Poroszlay Kristóf, a Szegedi Nemzeti Színház színésze kelti életre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában