Inspiráló Valen-túrára várják a párokat Makón és Vásárhelyen

2024.02.10. 12:00

Kéz a kézben megoldhatók a rejtvények

Különleges társas programot terveztek a hódmezővásárhelyi EVP, illetve a Makói Egészségfejlesztési Iroda pszichológusai a közelgő Valentin napra. A Makón és Vásárhelyen ugyancsak teljesíthető könnyed városi sétán közös, hat állomásos kaland várja a párokat.

Tábori Szilvia

A hétköznapok sodrásában érdemes olykor a mélyebb beszélgetéseknek is helyet adni.

Fotó: Dodó Ferenc / Illusztráció

Párokat inspiráló Bálint napi programot szerveztek az EVP, illetve a Makói Egészségfejlesztési Iroda pszichológusai. A Valen-túra elnevezésű városi sétához február 14-én szinte egész nap lehet csatlakozni. Tetszőleges tempóban, egy óra alatt kényelmesen teljesíthető a nagyjából három kilométeres táv, amelynek állomásain izgalmas feladatok várják a résztvevőket. Mint azt lapunknak a programot szervező pszichológusok, Nagy Borbála Lilla, illetve Erki-Kiss Szilvia elmondták, a kellemesnek és hasznosnak is szánt társas programjuk célja kettős; szeretnék hangsúlyozni a testi és lelki egészség fontosságát, ugyanakkor közelebb hozni egymáshoz a párokat. Éppen ezért, igyekeztek olyan gondolatébresztő kérdésekből, feladatokból összeállítani a játékot, amelyek a napi családi kommunikációban, a hétköznapok feladatai mellett nem feltétlenül kerülnek elő.

Makón és Hódmezővásárhelyen is lehet csatlakozni az úgynevezett kincskereső játékhoz úgy, hogy a jelentkezők a Vásárhelyen és Makón is megtalálható EVP irodákban átveszik a térképpel ellátott menetleveleket. Majd a párok közös városi sétára indulnak; megfejtik a hat állomáson kihelyezett plakátok rejtvényeit, illetve a helyszínek között párkapcsolati, családi, kötődésre vonatkozó kérdésekre kereshetik közösen a válaszokat. A Valen-túrát sikeresen teljesítő résztvevők közt mindkét városban páros vacsorát sorsolnak ki. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött; jelentkezni lehet az irodák közösségi oldalain elérhető űrlap kitöltésével, vagy pedig a rendezvény napján is a menetlevél átvételekor.

A szervező pszichológusok tapasztalata szerint a rohanó mindennapokban a pároknak fontos lehet lelassulva mélyebb beszélgetéseket kezdeményezni érzéseikről és kapcsolatuk alakulásáról. Szerencsére ebben a témában egyre többen nyitottak az új ismeretekre. A párkapcsolati nehézségek kapcsán gyakran felmerülő kérdés a partner álláspontjának, nézőpontjának megértése és elfogadása, vagy az, hogy hol és hogyan húzzák meg egyéni határaikat a felek.

Képalá: A hétköznapok sodrásában érdemes olykor a mélyebb beszélgetéseknek is helyet adni. Illusztráció: Dodó Ferenc/MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában