Szegedi hírek

2024.03.19. 12:00

A TIK-ben muzsikáltak – Galéria, Videó

Koós Kata

A fuvola és az oboa tanszakos hallgatók adtak minikoncertet. Fotó: Gémes Sándor

Vidám, tavaszi dallamok töltötték be az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ épületét kedden reggel. A Bartók Béla Művészeti Kar (BBMK) fuvola és oboa tanszakos hallgatói adtak félórás meglepetéskoncertet a könyvtárlátogató közönségnek a földszinten. A flashmob a III. Bartók Béla Művészeti Napok keretében valósult meg. 

Tóth Gyögyi oboaművész, az oboa tanszak tanára elmondta, ő maga és a hallgatók is nagyon élvezték a muzsikálást a szokatlan helyszínen. 

Nekem nagyon tetszenek ezek a flashmobok. Jó alkalom arra, hogy még többen megtapasztalhassák a zene és a hangszerek szépségét. Az oboa kevésbé ismert, ráadásul kicsit nehéz is megszólaltatni a nád miatt, úgyhogy nagyon jó, ha ilyen helyeken meg tudunk mutatkozni 

– mondta el a kamarazene-tanár. 

A BBMK oktatói és hallgatói a Tisza Lajos körúti, központi épület felújítási munkálatai miatt az elmúlt másfél évet a Rókusi Kórházban töltötték. Az aktuális szemesztert azonban már megszépült bázisukon kezdhették. Tóth Györgyi elmondta, szerinte nagyon esztétikus lett az épület. 

A megszépült beltereket szerdán a nagyközönség is megcsodálhatja, este hattól ugyanis a kar művész oktatói adnak minden érdeklődő számára nyitott koncertet a Fricsay Ferenc Hangversenyteremben. A flashmobok is folytatódnak, 11 órakor a Petri Gábor Klinikai tömbnél lépnek fel ismét a fuvolisták, 14 órakor pedig az Árpád téren adnak minikoncertet az ütőhangszeres hallgatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában