Hagymát gazoltak és egy odúba is belestek a gyerekek

2024.04.15. 13:52

Az iskolakertben gyorsabban telik az idő – Galéria

Arany T. János

Az iskolakertben gyorsabban telik az idő mint a tanteremben. A mórahalmi katolikus iskola harmadikos diákjai az egyik madárodúba is bekukkantottak. Fotó: Karnok Csaba

Mint megírtuk, közel egymillió forintot nyert a Mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola a tavalyi E.ON Föld bajnokai fenntarthatósági pályázaton. Az intézménynek 2019 óta van iskolakertje. Mint az iskola egyik alapító pedagógusa, Enginé Ábrahám Katalin tanító, a kert vezetője elmondta, a mórahalmi önkormányzattól kapták az ingatlant. A gazos, gondozatlan kertet a szülőkkel közösen takarították ki.

Hétfő délelőtt a harmadik osztályosok sétáltak ki a kertbe, hogy megnézzék, mennyit fejlődött a hónaposretek, amit a tavaszi szünet előtt vetettek el és amit később amit ők takarítanak be, majd fogyasztanak el tízóraiként. A kertben tematikus napokat is rendeznek, barkácsolnak, népi játékokkal, gyógynövényekkel ismerkednek, minden tanév elején pedig a pedagógusok a magyar népmese napja alkalmából előadnak egy mesét a diákoknak.

Előadás most nem volt, csak gazolás. A gyerekek egyetértettek abban, hogy kint a szabadban sokkal jobb tanulni, mint az osztályteremben. A gazolás, a növekvő retek és az őshonos gyümölcsfák megtekintése után fűszer- és gyógynövényeket kellett képek alapján megkeresni a gyerekeknek, majd a fő attrakció az volt, amikor Kati néni férje, Engi József levette az egyik madárodút a diófáról. Az izgatott gyerekek szépen sorban bekukucskálhattak az odúba, amiben nyolc darab széncinege tojás lapult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában