Szegedi hírek

2024.04.20. 16:40

Rendőrök és tűzoltók csaptak le a Vadasparkban – Galéria

Rendőr- és tűzoltónapot rendeztek szombaton a Szegedi Vadasparkban. Azon túl, hogy a gyerekek, és persze a felnőttek beülhettek a szolgálati járműbe, különféle bemutatókat is láthattak. A rendőrök például több fegyveres akciót is bemutattak, a tűzoltók pedig oltottak, és egy roncsautóból mentettek ki egy embert.

Suki Zoltán

A rendőrök után a tűzoltók bemutatója következett.

Fotó: Karnok Csaba

 Jajj, de hangos ez a géppisztoly

 – mondta egy 7 év körüli kisfiú, amikor tőle alig pár méterre a rendőrök éppen tűzharcba keveredtek egy emberrel, aki ki akarta szabadítani egy bűnözőtársát, akit éppen a bíróságra szállítottak a börtönből. Közben előkerült a füst- és a hanggránát, is aminek a hangjára megint többen összerezzentek.

Nem kell azonban megijedni, ez csak bemutató volt, ugyanis szombaton rendezte meg családi napját a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szegedi Vadaspark és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a vadasparkban .

És ez még semmi sem volt, ugyanis a rendőrök tartottak kutyás bemutatókat is, és a legkisebbek, meg persze a nagyok legnagyobb örömére megmutatták a járműveiket és az eszközeiket is, amikből párat ki is lehetett próbálni.

A rendőrök után a tűzoltók bemutatója következett, ami nem kevésbé volt látványos. A katasztrófavédelem munkatársainak az volt a feladata, hogy egy – balesetben összetört – autóból kiszedjék a beszorult sérültet. Ehhez egy tűzoltóautóval érkeztek, teljes felszerelésben. Majd biztosították a helyszínt, és egyebek mellett feszítővágó segítségével kiszabadították a bajba került embert. Akinek természetesen nem esett igazán baja, ahogy a lelőtt bűnözőnek sem.

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, már évek óta tartanak ilyen családi napokat, és már két éve a rendőrökkel közösen. Hozzátette, hogy a nap célja elsősorban a szórakoztatás, de igyekeznek azért tudást is átadni a gyerekeknek, például a tűzmegelőzéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában