Helyi kultúra

2024.05.11. 17:08

Gyereknap ezer palacsintával - Galéria

Szabó Imre

A maroslelei gyereknap bővelkedett kedves és vidám pillanatokban. Fotó: Szabó Imre

Amikor látjuk, hogy a gyerekek örülnek neki és jóízűen elfogyasztják, az számunkra a legnagyobb boldogság 

– mondta Megyeri Jánosné, a Reumás Csiga nevű helyi mozgáskorlátozott-egyesület elnöke, amikor arról kérdeztük, mi motiválja őket arra, hogy palacsintát süssenek a maroslelei gyereknapon. Erre 11-en vállalkoztak; a munkához többek között 30 kiló lisztet és ugyanennyi liter tejet kaptak felajánlásként. Kora reggeltől összesen több mint ezret sütöttek meg, majd kakaós, baracklekváros, mákos és mogyorókrémes ízesítéssel kínálták a résztvevőknek. A kicsik olyan lelkesen fogyasztották, hogy mi is megkóstoltuk – a mákos volt a legfinomabb.

A gyereknapot május utolsó vasárnapján szokás tartani, Maroslelén azonban most azért, hogy más rendezvényekkel ne ütközzön, előrehozták. A faluházban és annak udvarán ugrálóvár, körhinta, lufihajtogatás, kreatív kuckó, kirakodóvásár és sokféle ügyességi játék várta a résztvevőket, illetve zenés produkció, Molnár Orsiék fellépése szórakoztatta őket. Tartottak focitornát, amire lánycsapat is jelentkezett, valamint az is kiderült, melyik gyermek készíti a legszebb aszfaltrajzot. Érdekes színfoltja volt a rendezvénynek az iskola szülői munkaközösségének használtcikk-vására, amelynek bevételét mindig a diákokra fordítják – például segítenek előteremteni a nehéz körülmények között élőknek az osztálykirándulás részvételi díját.

Drimba Tibor polgármester azt is elmondta, hogy a gyerekek a palacsinta mellé szörpöt, illetve az önkormányzat jóvoltából édességeket is kaptak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában