Kétszáz fogyatékkal élőt láttak vendégül a helyi színjátszók

2024.05.03. 19:45

Jótékonysági előadás Zsombón a mumussal

Kétszáz fogyatékkal élőt láttak vendégül Mórahalomról, Kiskunmajsáról és Szegedről Zsombón a helyi színjátszók. A vendégeket a műsor után a Zsombói Ízőrzők által kemencében sütött almás-fahéjas kaláccsal és zsombói eperrel vendégelték meg.

Arany T. János

Szinte egész Zsombó összefogott, hogy kétszáz fogyatékkal élőt láthassanak vendégül Zsombói Színjátszók: A MUMUS című jótékonysági előadására. Fotó: Karnok Csaba

Igazi közösségi összefogás eredményeként csaknem kétszáz fogyatékkal élő ember érkezett Zsombóra pénteken délelőtt, hogy megtekintsék a Zsombói Színjátszók: A MUMUS című jótékonysági előadását. Ferenczi Ildikó, a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár vezetője és a darab egyik szereplője a fellépés előtt, az öltöző zsibongásában és az izgatott készülődés közepette elmondta, tavaly októberben alakult az egyesület és a társulat tagjaival egyetértésben eldöntötték, hogy szeretnének egy jótékonysági előadást.

Innen jött ez az ötlet, hogy a térségből hívjuk meg azokat az intézményeket, ahol fogyatékkal élőkkel foglalkoznak. És akkor a polgármester úr, Gyuris Zsolt Zsombó nagyközség önkormányzata nevében azt mondta, hogy ez egy szuper jó ötlet, és támogatja, és így jött össze

 – avatott be a részletekbe Ildikó. 

Fotó: Karnok Csaba

Az előadás előtt a polgármester köszöntötte a résztvevőket, utána jött a Mumus. A produkciót követően a színészek lementek a nézőtérre a vendégek közé, beszélgettek velük és megkínálták őket a Zsombói Ízőrzők által kemencében sütött almás-fahéjas kaláccsal, illetve települési összefogásként zsombói eperrel. A program lovaskocsikázással ért véget.

Az összefogással kapcsolatban a szervező hozzátette, amikor kiderült, hogy nem minden meghívott tudna eljönni, az egyik személyszállítással foglalkozó vállalkozó kedvezményes áron vállalta a fuvart. A színészek pedig, akik mind munkahelyen dolgoznak és szabadnapot vettek ki erre a napra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában