Helyi sport

2009.07.11. 18:28

Szávay Ágnes bejutott a budapesti tenisztorna döntőjébe

Szávay Ágnes bejutott a döntőbe a 220 ezer dollár összdíjazású, GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű salakpályás női tenisztornán, miután szombaton, a legjobb négy között két játszmában nyert az ukrán Aljona Bondarenko ellen.

MTI

A mérkőzés kereken egy órán át tartott.

A húszesztendős magyar játékos egészen kiválóan teniszezett ezen a napon. Már a meccs elején szinte letörölte a pályáról ukrán riválisát és gyakorlatilag percek alatt behozhatatlan előnyhöz jutott (5:0). Bondarenko mindent megpróbált, igyekezett csökkenteni a hátrányt, de a mindössze 28 perces szettben csupán a szépítésre futotta az erejéből.

A második, egyben utolsó felvonásban Szávay ott folytatta, ahol az előző játszmában abbahagyta: rendkívül pontosan és nagyon keményen játszott az alapvonalon és ha a rivális "lerövidült", nem ismert kegyelmet. Szinte rá sem lehetett ismerni az idén olykor csetlő-botló, kettős hibákat ütő magyar játékosra. Szinte teljesen megtelt a centerpálya, amelyet vasárnap minden idők egyik legkiválóbb magyar teniszezőjéről, Asbóth Józsefről neveznek el, s a közönség hatalmas bíztatásban részesítette a magyart. Szávay meghálálta a buzdítást, rövid idő alatt 4:0-ra elhúzott és csak az volt a kérdés, az ukrán kihúzza-e, hogy legalább egyórás legyen a meccs. Sikerült neki, hiszen kerek hatvan perc alatt mehetett kezet fogni, ám ez legyen a legnagyobb baj.

Szávay a vasárnapi döntőben a Patty Schnyder (svájci, 1.)-Edina Gallovits (román) összecsapás győztesével találkozik.

Eredmény:

egyes, elődöntő: Szávay Ágnes (4.)-A. Bondarenko (ukrán, 6.) 6:1, 6:2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában