Helyi sport

2011.01.22. 23:36

Papírforma vereség: Franciaország-Magyarország 37-24

Jönköping - A magyar férfi kézilabda-válogatott 37-24-re kikapott szombaton a címvédő, olimpiai és Európa-bajnok francia csapattól a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntős nyitányán. Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese húsz percig remekül tartotta magát, vezetett, ám a szünet előtti szakaszt 9-3-ra nyerték a gallok, akik 18-13-as előnnyel vonultak pihenőre. A folytatásban is az esélyesebb franciák akarata érvényesült, így gond nélkül diadalmaskodtak.

Delmagyar.hu

Franciaország-Magyarország 37-24 (18-13)
22. férfi kézilabda-világbajnokság, Jönköping, Svédország. Középdöntő, I. csoport, 1. forduló. Vezette: Krstic, Ljubic (szlovének)

Franciaország: Omeyer – Abalo 4, Fernandez 5, Karabatic 7, Gille 4, Dinart, Giuigou 1, Csere: Karaboué (kapus), Roine 4, Honrubia 2 (1), Joli 1, Sorhaindo 1, Accambray 6, Junillon 1, Bingo 1. Szövetségi kapitány: Claude Onesta.

Magyarország: Mikler – Iváncsik T., Mocsai 7, Császár 3, Zubai Sz., Ilyés 4, Iváncsik G. 1, Csere: Fazekas (kapus), Schuch, Katzirz 2, Gál 1, Gulyás P., Nagy K. 2, Törő 1, Lékai 1, Harsányi 2. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Kiállítás: 4 perc, illetve 8 perc.
Hétméteres: 1/1, illetve 1/0

Gille-t néha három magyar védőnak kellett földre vinnie.

Gille-t néha három magyar védőnak kellett földre vinnie.

Jól kezdett a magyar csapat, kétszer is vezetett, 3-3 után viszont a franciák két góllal elléptek. Pár perccel később megint döntetlen állt az eredményjelzőn (5-5), aztán 6-6-ot követően a 11. percre 8-6 lett ide. [namelink name="Mocsai Tamás"] bátran vállalkozott, öt lövéséből négy betalált, és Ilyés is eredményesen játszott, három gólt lőtt ebben a szakaszban. Negyedóra elteltével 9-8-ra vezetett a magyar csapat, a szövetségi kapitány időt kért, majd Zubait kiállították. Az emberhátrány alatt egyenlő lett, ám Mocsai újra betalált hét perc elteltével. Fernandez duplázott, és ettől kezdve megint a gallok voltak lépéselőnyben Karabatic jóvoltából. Miklert [namelink name="Fazekas Nándor"] váltotta a kapuban, de a szünetig nagyon megnőtt a különbség. Az első félidő 13 magyar góljából 12-t az Ilyés-Császár-Mocsai belső hármas dobott.

Rajtuk semmi nem múlott: a lalkes magyar tábor Jönköpingben.

Rajtuk semmi nem múlott: a lalkes magyar tábor Jönköpingben.
A folytatásban Zubait megint kiküldték, Törő pedig ziccert rontott. Minden addiginál nagyobb lett a hátrány (21-14). Karabouének alig lehetett gólt lőni, esély sem mutatkozott a felzárkózásra. Lékai jött be irányítónak, ám vele sem vált hatékonyabbá a játék. A 44. percben már 26-16 volt az állás a franciáknak, de még tovább nőtt a különbség, noha az ellenfélnél a végén már a cseresor játszott.

Vasárnap szünnap, hétfőn az olimpiai ezüstérmes izlandiakat legyőző németek következnek. Azon a mérkőzésen - amelyen sok múlik majd az első hét közé jutás szempontjából - minden bizonnyal pályára lép már [namelink name="Perez Carlos"] is.

Abalo ziccere. Sajnos Mikler sem tudott olyan hatékonyan védeni, mint az előző csoportkörben.

Abalo ziccere. Sajnos Mikler sem tudott olyan hatékonyan védeni, mint az előző csoportkörben.
[namelink name="Mocsai Lajos"]: "Húsz percig játszottunk jól, majd főleg a védekezésben elmaradt a csapat attól, amit vártam. A szünet előtt két-három kisebb sérülés történt, ezek miatt cserélni kellett, és ekkor már olyan hátrányba kerültünk, amelyről nem hittük el, hogy ledolgozható. Később több poszton cseréltem, igyekeztem mindenkinek bizonyítási lehetőséget adni. A franciák nagy iramot diktáltak, sokat hibáztunk ilyen tempó mellett. A németek legyőzték Izlandot, látszott, hatalmas a küzdőképességük, és remek fizikai állapotban vannak. Óriási fegyvertény lenne győzni ellenük. Segítségünkre lesz Perez Carlos is."

Online közvetítésünket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában