Helyi sport

2011.02.25. 20:34

Katzirz Dávid: A saját kezünkben a sorsunk

Sorozatunkban aktualitásokkal – sikerekkel, kudarcokkal, érdekességekkel – foglalkozunk. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata sorsdöntő meccset játszik ma a Bajnokok Ligájában. Katzirz Dávid csapatkapitány szerint hazai közönség előtt nyernie kell a csapatnak.

Munkatársunktól

– A Schaffhausen elleni mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy ha minden a papírforma szerint alakul a csoportban, már a nyolc pont is elég lehet a harmadik helyhez. Nem így lett.
– Valóban, a svájciak Medvegyi elleni sikere elég nagy meglepetés volt, ennek köszönhetően pedig meg is előztek minket a csoportban. Nem jött jól ez az eredmény, de még mindig a saját kezünkben a sorsunk, így ha nyerünk a spanyol Valladolid ellen, már ma eldönthetjük a továbbjutást, és erre lesz még esélyünk a sérülésekkel küzdő dán Aalborg otthonában is.

Sérültekben a Picknél sincs hiány, többen is kisebb-nagyobb nyavalyákkal küzdenek. Mennyire vetheti vissza ez a csapatot?
– Bár sablonos, de ránk is igaz a mondás: mindig az a legjobb együttes, amelyik pályára lép. A szűkebb kerettel nehezebb dolgunk lesz, de így is kizárólag a győzelem jár a fejekben.

– Mivel lephetik meg a spanyolokat?
– A két csapat jól ismeri egymást, így ha meglepni nem is tudjuk, azért a kőkemény védekezéssel zavarba hozhatjuk őket. Ki kell venni a kulcsembereiket a játékból, és megakadályozni a gyors támadásaikat, ez esetben lesz esélyünk mind a két pont megszerzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában