Helyi sport

2011.04.28. 20:51

Katzirz Dávid túl a műtéten

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata napi két edzéssel készül a jövő héten kezdődő bajnoki döntőre. A Tisza-parti alakulat csapatkapitányát, Katzirz Dávidot megműtötték, a gólerős játékos jól van.

Süli Róbert

Katzirz Dávidot szerda délután Szegeden, az új klinikán [namelink name="dr. Török László"] adjunktus megműtötte. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kapitánya az FTC elleni bajnoki elődöntőben szerzett súlyos bokasérülést.

– Nem tagadom, a műtét után voltak fájdalmaim. Este és reggel is kérnem kellett fájdalomcsillapítót. A körülményekhez képest jól vagyok, a beavatkozás jól sikerült, szerencsére nincs nagyobb baj, mint azt előzetesen megállapították. Sőt valamivel jobb is a helyzet, hat hét múlva már terhelhetem a lábam. Nagyon bízom benne, hogy a hétvégét már otthon tölthetem.

A csapat közben már gőzerővel készül a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjére. Az örök rivális Veszprém elleni csata jövő héten kedden kezdődik. A bajnoki címvédő az esélyese a három győzelemig tartó párharcnak, azonban a szegedi együttes szeretné megszakítani a Mocsai-csapat három éve tartó uralmát, hiszen utoljára 2008-ban sikerült megvernie a Picknek a Veszprémet.

Katzirz Dávid kihagyja az MKB Veszprém elleni bajnoki finálét. Fotó: Schmidt Andrea

Katzirz Dávid kihagyja az MKB Veszprém elleni bajnoki finálét.
Fotó: Schmidt Andrea

Egy biztos, hogy a finálé első meccsét még [namelink name="Vadkerti Attila"] is kihagyja. A közelmúltban térdműtéten átesett játékos még nincs hadra fogható állapotban.

– Megpróbáltam teljes intenzitással tréningezni, de még a terhelést nem bírja a térdem, így visszavettünk a tempóból. Szeretnék a szegedi meccsen pályára lépni, azonban nyilvánvaló, nincs sok értelme kockáztatni egy újabb sérülést – nyilatkozta a válogatott szélső.

A többiek napi két tréninggel készülnek a rangadóra. A Pick az ötödik bajnoki döntőjére készül, az elsőt a 2006/2007-es szezonban játszotta. Nyitásként egyből bajnok is lett a csapat. A Veszprém és a Szeged eddig 15 meccset vívott a fináléban, az MKB tízszer nyert, míg a Pick ötször.
Szerencsére remek formában van több szegedi játékos is, az elődöntőben a két meccsen [namelink name="Fero Sulc"] 16, [namelink name="Lékai Máté"] 14, míg [namelink name="Törő Szabolcs"] 13 gólt szerzett. Ez talán több mint reménykeltő a döntő előtt.

Szurkolói busz

A Veszprém elleni bajnoki döntőre szurkolói busz indul Szegedről. Aki szeretne ott lenne a helyszínen, annak érdemes jelentkeznie. Az úttal kapcsolatosan Tóth Attilánál lehet érdekdeklődni a 30/897- 4376-os telefonszámon.

3-án kezdődik

Hivatalossá váltak a bajnoki finálé időpontjai. 1. mérkőzés, május 3., kedd, 18.00: MKB Veszprém– Pick Szeged (tv: Sport Klub). 2. mérkőzés, május 8., vasárnap, 11.35: Szeged–Veszprém (tv: RTL Klub). 3. mérkőzés, május 22., vasárnap, 11.35: Veszprém–Szeged (tv: RTL Klub). 4. mérkőzés (ha szükséges), május 25., szerda: Szeged–Veszprém. 5. mérkőzés (ha szükséges), május 29., vasárnap: Veszprém–Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában