Helyi sport

2012.12.06. 20:03

Húsz gyermek edz rendszeresen a Szegedi Wing Tsun Iskolában

Szeged - Sorozatunkban Csongrád megyei utánpótlásbázisokat mutatunk be. A Magyar Wing Tsun Egyesület Szegedi Wing Tsun Iskolájában érmeket nyerni nem, fegyelmet, tűrőképességet tanulni, valamint energiát levezetni viszont tökéletesen tudnak a fiatalok.

Munkatársunktól

Háromszáz éve számít önálló harcművészeti ágnak a Wing Tsun kungfu. Ez egy kínai eredetű, önálló harcművészeti stílus (a Wing Tsun jelentése gyönyörű tavasz), amelyet egy buddhista apácanő, Ng Mui talált ki. Sportágként az 1960-as évektől tekinthetünk rá, amikor megalapították Nemzetközi Wing Tsun Szövetséget. Versenyeket nem rendeznek, ám így is sok gyermek űzi ezt a harcművészetet.

A Wing Tsun kungfu javítja a gyermekek koncentrációját.  Fotók: DM/DV

A Wing Tsun kungfu javítja a gyermekek koncentrációját. Fotók: DM/DV
– A Wing Tsun kungfu nincs korhoz kötve, bármikor el lehet kezdeni, a legfiatalabb tanítványunk mindössze ötéves. Jelenleg húsz gyermek jár hozzánk rendszeresen, és bár önvédelmi sportágként versenyeken nem veszünk részt, az, hogy a gyermek kulturált környezetben tanul fegyelmet, tűrőképességet, és fejlődik a koordinációja, ezalatt pedig nem a számítógép előtt ül, a szülők számára is csábító – mondta [namelink name="Kerekes Csaba"], a Magyar Wing Tsun Egyesület Szegedi Wing Tsun Iskolájának instruktora, akit a Si-Hing, azaz magyarul idősebb fivér megszólítás illet meg. Ennek a rangsornak a legnagyobb szintje a Si-Jo, azaz tanító, dédapa, majd következik a Si-Fu, azaz tanító, apa megnevezés.

Kicsik és nagyok együtt edzenek a Szegedi Wing Tsun Iskolában.

Kicsik és nagyok együtt edzenek a Szegedi Wing Tsun Iskolában.
A Wing Tsun módszerei a legnagyobb gazdaságosságra és hatékonyságra tanítanak, mellőzik a harcban nem használható, fölösleges technikákat. A stílus művelői többnyire rövid, egyenes vonalú, gyors mozdulatokkal vezetik el az ellenük irányuló támadásokat, majd egyidejűleg egy gyors, elsöprő támadást is indítanak.

– Járt már nálunk hiperaktív gyermek, és olyan is, aki köszönni sem mert – mindkét véglet számára stabilitást adtak a rendszeres edzések.
Kiváló a közösség nálunk, és az is fontos, hogy az ötéves gyermek és a 74 éves nagymama egyaránt talál örömet a Wing Tsun kungfuban – tette hozzá Kerekes Csaba.

A Szegedi Wing Tsun Iskola a Zrínyi Ilona Általános Iskolában, a Mérey utca 3. szám alatt tart edzéseket kedden és csütörtökön 17.30-tól.

Címkék#kung fu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában