Helyi sport

2013.05.28. 20:44

Horváth Ferenc daruval kel ki az ágyból

A feltörekvő, fiatal magyar futballedzői vonal igen színes egyénisége Horváth Ferenc (40). A Kecskemét szakvezetője – akivel a hírös városban megtartott kelet-magyarországi sportújságíró-találkozón beszélgettünk – csapata szinte minden mérkőzése után valami extrát próbál belecsempészni a nyilatkozataiba. <br>

Mádi József

Van, aki egy papírra felír előre két, esetleg három mondatot, aztán az eredmény ismeretében alkalmazza azt. A Kecskemét edzője, [namelink name="Horváth Ferenc"] viszont nem ilyen: rögtönözve nyilatkozik érdekeset.

– Egyáltalán nem készülök ezekre a pluszokra, alapból ilyen vagyok. Korábban arról beszéltem, ami a meccsen történt, aztán abból szinte csak egy mondat jelent meg. Amióta viszont színes gondolatokkal töltöm meg a mondanivalómat, jóval többet írnak le belőle. Egyáltalán nem muszáj vicceset vagy érdekeset nyilatkoznom, senki sem kényszerít rá, de remek marketingfogás. Ám ha például egy kiesőjelölt klub edzője áll mellettem, tiszteletből sem poénkodom el a nyilatkozatot – mondta Horváth.

A futball szent: Horváth Ferenc nem tud leszokni a játékról. Fotó: KTE

A futball szent: Horváth Ferenc nem tud leszokni a játékról.
Fotó: KTE

Az egykori válogatott támadó az összejövetelen sem tagadta meg magát, hiszen számos érdekes, vicces megjegyzése volt az amúgy komoly és a labdarúgás iránti maximális alázatot tükröző mondatai között. Kiderült, hogy pályaedzőjével, Szamosi Tamással – ő adta be balról azt a labdát, amelyből a Zalaegerszeg Koplárovics révén gólt lőtt, és 1–0-ra nyert a Manchester United elleni BL-selejtezőn – Honvéd-nevelések, majd edzőként Szigetszentmiklóson Szamosi a játékosa is volt, azóta pedig a segítője.

Négy gólt lőttünk...

A kelet-magyarországi sportújságírók összejövetelén nem maradhatott el a futball. A kecskeméti Széktói stadion műfüvesén az újságírók négy gólt szereztek a Kecskemét vezetői ellen.

A végeredmény: Kecskeméti TE vezetők–Kelet-magyarországi médiacsapat 20–4 (12–2). Kecskemét öregfiúk: Tasnádi – Szamosi, S. Juhász, Sallói, Némedi, Horváth F., Czéh, Török L. Csere: Visinka, Lóczi P., Huber, Nagy L., Szabó T., Virág F. Kelet-Magyarország: Varga B. – Gelei J., Bódi Cs., Sz. Nagy, Gyúrós, Mádi, Csillag P., Süli R.

– Ő a védekezéshez ért, én a támadáshoz, amúgy pedig kiválóan megértjük egymást, és nincs köztünk alá- vagy fölérendeltségi viszony. A szerződésemben benne van, hogy ha én megyek, akkor ő is jön velem. Amikor Kecskemétre kerültünk, eléggé szét volt esve a társaság. A Honvéd elleni győztes meccs után például megvacsoráztunk, majd tizenöt perc múlva már egy játékos sem volt ott. A Viditől elszenvedett 5–1-es vereséget követően viszont több órát töltöttünk el együtt, és jót beszélgettünk. A két esemény közötti időben kialakult egy állandó program: heti egyszer összejövünk, sütünk-főzünk, zsíros kenyeret eszünk, azaz csapatot építünk, egységet kovácsolunk. Aki nem ért egyet ezzel, az már nincs itt, vagy kitaszítja a közösség. Az étkezésre figyelés egyébként fontos lenne, hiszen volt olyan játékos, aki az edzésre egy, már üres hamburgeres zacskóval érkezett meg, illetve a délelőtti edzés előtt semmit sem evett, aztán meg rosszul lett. Én a meccs előtt mindig natúr szeletet fogyasztottam rizzsel, és ugyan nem volt túl jó, de tudtam, hogy a szervezetem hogyan reagál rá. Egyre többen átveszik ezt a szokást, de ebben van még fejlődési lehetőség – vélte Horváth.

Az egykori 32-szeres válogatott támadó aztán a pályán is megmutatta, lehet, hogy beférne még néhány csapatba – akár az NB I-ben is. A kelet-magyarországi médiacsapat elleni mérkőzésen számolatlanul ontotta a gólokat.

– Aki egyszer futballozott, annak a labda azt jelenti: játszani kell. Nem lehet leszokni róla. Ezért vállaltam el, hogy az NB II-es Dunakeszi futsalcsapatában még játszom. Igaz, másnap reggel daruval emelnek ki az ágyból, de tudom, hogy a legjobb barátom a fájdalomcsillapító – nyilatkozta végül Horváth Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában