Helyi sport

2013.12.08. 20:02

Belgrádba került a serleg

Szeged – Két napra benépesült az SZTE Hattyas sori tornacsarnoka, öt csapat csatázott a Verba László nemzetközi ülőröplabda-tornán.

Süli Róbert

A szervezők igazán kitettek magukért, hiszen Szerbiából két csapat, a Belgrád és a Bácskapalánka érkezett, illetve az angol UK Battleback is elindult a két magyar együttes, a Mozdulj Vác és a rendező Csakazért SE mellett.

Belgrádba került a serleg. Fotó: Gyuris Ildikó (galéria)


A végső győzelmet a belgrádi KSO Smec szerezte meg. Déli szomszédaink remekül játszottak, több szegedi szakember szerint is Európa élvonalába tartoznak, így nem volt meglepő a sikerük. A dobogó további fokán a Vác és a szegedi Csakazért SE osztozott. A [namelink name="Hovorka Norbert"], [namelink name="Gyimesi Nóra"], [namelink name="Szilágyi Erzsébet"], [namelink name="Csikós Gábor"], [namelink name="Stoica Flórián"], [namelink name="Makai Péter"], [namelink name="Gloncak Gorda"], [namelink name="Forró Tamás"] keret nagyot harcolt, hogy végül sikerüljön érmet szerezni. A negyedik a rendkívül szimpatikus angol együttes lett, míg az ötödik helyen a vajdasági Bácskapalánka végzett.

Vasárnap délelőtt ismét megmutatta magát a klub utánpótláscsapata, akik Ülő Békák néven versenyeznek – többen éjszaka nem tudtak aludni, annyira izgultak a meccs miatt, így akadt olyan játékos, aki elaludt a buszon. [namelink name="Petró János"] tanítványai az SZRSE leánycsapata ellen játszottak bemutatómeccset, és 1:1 lett a végeredmény, így továbbra is őrzik veretlenségüket. A népes ultratáborral rendelkező Békák – kolompok, tapsrudak szóltak a meccsen – egy vegyes meccsel búcsúztak, minden csapatból beszálltak a fiatalok közé, így egy nagyszerű derbivel zárult számukra a délelőtt. A szervezőknek mindenképpen nagy elismerés jár, hiszen remek kupát szerveztek meg 2013-ban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában