Helyi sport

2014.06.09. 22:40

Bedák megvédte címét

A francia bajnok Amor Belahdj Ali kemény, kellemetlen ellenfélnek bizonyult, de a kispehelysúlyú Bedák Zsolt – megosztott pontozással – megvédte WBO (Boksz Világszervezet) Európa-bajnoki címét a Szentesen rendezett ökölvívógálán.

Imre Péter

Ismét sikeres, telt házas profi ökölvívógálát rendeztek Szentesen, a Dr. Papp László Sportcsarnokban – ezúttal, már nem először, a Ferobox Event. A hazaiak kedvence, [namelink name="Nagy „Lütyő" Imre"] is nyert, és ez megalapozta a későbbi összecsapások hangulatát. Az első címmeccsen [namelink name="Nagy Lajos Márk"] megvédte első alkalommal kockára tett, idén márciusban megszerzett WBO junior világbajnoki övét, a német [namelink name="Toni-Joel Camint"] verte, repedt bordával is.

Az ország 22 órától kísérhette figyelemmel a Kurca-parti aréna eseményeit, és azt láthatta, megnyeri első profi meccsét az amatőrök között Európa-bajnoki 3., világbajnoki és olimpiai negyeddöntős cirkálósúlyú [namelink name="Szellő Imre"]. A magyar bunyós a grúz [namelink name="Paata Berikashvili"] ellen lépett szorítóba, és jó teljesítménnyel győzte le sokat szabálytalankodó riválisát. Ezután a nagyváltósúlyú [namelink name="Kovács „Vipera" Attila"] a horvát Ivo Gogosevicet verte pontozással, meccs közben padlóztatta is.

Bedák győztesen hagyta el a ringet Szentesen. Fotó: Vidovics Ferenc

Bedák győztesen hagyta el a ringet Szentesen. Fotó: Vidovics Ferenc
És jött a kispehelysúlyú főmérkőzés, a feroboxos [namelink name="Bedák Zsolt"] és a francia bajnok [namelink name="Amor Belahdj Ali"] összecsapása parázs párharcot hozott, a tét a 30 éves magyar bunyós WBO (Boksz Világszervezet) Európa-bajnoki öve volt. A gall rendkívül komoly ellenfélnek bizonyult, erről az a tény is árulkodik, hogy Bedák – sok ütést, hatalmas csatát, küzdelmet hozó 10 menet után – csak megosztott pontozással kerekedett riválisa fölé, ezzel viszont karrierje 21. profi sikerét aratta, és továbbra is egyetlen vereséget számlál.

– Nagyon nehéz volt, kellemetlen, kemény ellenfél volt a francia – mondta Bedák Zsolt, majd azzal folytatta: – Nem tudtam megvalósítani a ringben azt, amit gyakoroltunk, amit edzőmmel, Erdei „Madár" Zsolttal megbeszéltünk a mérkőzés előtt, nem ültek igazából a jobbfelütések, a jobbegyenesek. A címemet megvédtem – csak ennek örülhetek –, de egyáltalán nem vagyok elégedett magammal, a teljesítményemmel – fogalmazott önkritikusan a magyar bunyós.

– Lütyőt imádják, a mérkőzésén a főmeccsekhez hasonló fantasztikus hangulat volt, és már most szólok a drukkereinek: június 22-én, a Szárnyas Napokon is kötelek közé lép a Kurca-part Kalandparkban. Az este mérlege pozitív: minden feroboxos versenyzőnk nyert, így javított ranglistahelyezésén, és Bedák Zsolt már világbajnoki címért szállhatna harcba. A legközelebbi Ferobox Event-rendezvény szeptember 20-án lesz, a helyszínért négy város, Kiskunfélegyháza, Cegléd, Orosháza és természetesen Szentes verseng – nyilatkozta lapunknak a főszervező, [namelink name="Bertók Róbert"]. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában