Helyi sport

2014.09.19. 19:19

Boxgála Szentesen: Vipera megszerezte a WBO Európa-bajnoki övét

Kovács Attila többségi döntéssel legyőzte a francia Dieudonne Belingát a szentesi profi ökölvívógálán, így megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) nagyváltósúlyú Európa-bajnoki övét.

Munkatársunktól

A profiboksz.hu beszámolója szerint a Vipera becenevű bokszoló a tízmenetes találkozó nagy részében kezdeményezőbb volt fordított alapállású riválisánál, de szoros, taktikus küzdelem zajlott a ringben.

A pontozók közül ketten Kovácsot látták jobbnak, míg a harmadiknál döntetlennel zárult az összecsapás.

Korábban írtuk:

A "Vizsgamunka" című Ferobox Event profi ökölvívógálának tegnap, a helyszínen, vagyis a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokban tartották a mérlegeléssel egybekötött sajtótájékoztatóját. A bunyógála ma 19 órakor kezdődik, az M1 21.30-tól élőben közvetíti a három főmérkőzést, sorrendben a Bedák Zsolt–George Gacseghiladze (grúz), a Bozai Gyula–Szellő Imre és a Kovács „Vipera" Attila–Dieudonne Belinga (francia) összecsapást.

Kezdjük a sort az utóbbival: a Vipera a Fekete Párduccal (ez a francia beceneve) mérkőzik meg a WBO nagyváltósúlyú Európa-bajnoki címéért. A mérlegelésen mindketten hozták súlyukat, az oroszlányi származású Kovács 69,50, a 28 esztendős Belinga 69,80 kilót nyomott a mérlegen. A két öklöző szeme szikrázott, döntés ma a ringben, addig is találgathatjuk, melyik az erősebb „állat", a Vipera vagy a Fekete Párduc? A cirkálósúlyú Bozai Gyulát (90,4 kg) nem kell senkinek sem bemutatni, mindig élvezetes, érzelmekkel teli meccseket vív riválisaival, ez biztosan nem lesz másképp szombaton sem Szellő Imre (87,8 kg) ellen, amikor a súlycsoport magyar bajnoki címe lesz a tét, 10 menetben. Mindketten rendkívül népszerűek a sportág hívei között, szurkolók hada kíséri őket bunyógáláról bunyógálára.

Vipera vs. Párduc. Kovács Attila és Belinga mérlegelt. Fotó: Vidovics Ferenc

Vipera vs. Párduc. Kovács Attila és Belinga mérlegelt. Fotó: Vidovics Ferenc
Bedák Zsolt pedig éppen azzal a grúzzal szemben hódította el a súlycsoport Európa-bajnoki címét, aki ellen ma ringbe lép, de a mostani nem visszavágó, nem címmeccs, viszont biztos, hogy élvezetes csata lesz – mondta Bertók Róbert, az egyik főszervező, aki még azt is megemlítette, mindhárom szentesi öklöző – Nagy „Lütyő" Imre, Faur Csaba, Duka Krisztián – is sikeresen vette a mérlegelési akadályt, és bízik benne, szurkolóikat győzelemmel örvendeztetik meg.

A „Vizsgamunka" elnevezésű gálán kötelek közé lép még Kelemen Balázs, Baranyi Richárd és Bogdán Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában