Helyi sport

2014.12.02. 13:21

Szegedi jégtáncosok sikere Andorrában

A szegedi ICE-TEAM Műkorcsolya és Jégtánc Egyesület versenyzői, Jakucs Hanna és Illés Dániel bronz érmet szerzett a hétvégén az andorrai Canilloban megrendezett Open d’Andorra 2014 Műkorcsolya és Jégtánc versenyen.

Delmagyar.hu

A szegedi jégtánc történetében az egyesületnek hosszú időt kellett várni, hogy újabb, nemzetközi versenyeken is indulhassanak sportolóik. Jakucs Hanna párja Illés Dániel idén májusban igazolt át Budapestről a szegedi egyesületbe. Jelenleg ők a második számú junior pár hazánkban, akik nemzetközi versenyeken is indulnak és egyre biztatóbb eredményeket érnek el. Céljuk, hogy a 2015/2016-os szezonban Magyarországon megrendezésre kerülő Junior VB-én hazánkat képviselhessék. Az ehhez szükséges kvalifikációs pontokat még ebben a szezonban szeretnék megszerezni.


Edzőjük Valter Rizzo és Világos Beáta, akiknek sokat köszönhetnek a versenyzők. A jégtáncos pár nemzetközi szereplése nagyban hozzájárul a sportág népszerűsítéséhez. További sikeres versenyzésükhöz a szűkös pályázati lehetőségek mellett nagy szükség lenne támogatókra.
A hazai jégtánc sport egyetlen vidéki bázisának számító ICE-TEAM SE ez évben jelentős létszámú utánpótlás növendékkel kezdte a szezont és egy junior szinkronkorcsolya csapatot és is sikerült összeállítani mely várhatóan a következő szezonban már versenyeken tud indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában