Helyi sport

2014.12.11. 11:38

SZKKSE: Lehmann-Dobó Andrea visszavonul

A Szeged KKSE NB I-es női kézilabdacsapata sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Lehmann-Dobó Andrea az év végén visszavonul, de a klubnál dolgozik majd tovább.

Delmagyar.hu

A Gőry Pincében tartott sajtóeseményt a várakozásokkal ellentétben nem igazolások miatt tartotta a Szeged KKSE női kézilabdacsapata. Az NB I újonca még győzelem nélkül áll a bajnokságban, így erősítésre lenne szüksége.

Laczkó Szabolcs kezdte a sajtótájékoztatót, aki az Szeged KKSE technikai vezetője lett, ezt a feladatot Teimel Róberttel együtt látja el. Marosán György ezután értékelte az őszi szezont, amellyel természetesen a vezetőedző nem elégedett. - Nem volt gond nélküli a munkánk, a játékosok kiválasztásakor követtem el hibákat, ez az én felelősségem, de ezen megpróbálunk mihamarabb javítani. Mielőtt elkezdődik a rájátszás, addig két-három hónapon át nagyon kemény munkát végzünk. Nem szeretnék addig adott pontszám megszerzését megígérni, csak a kemény munkát, hogy tavasszal a bennmaradásról döntő meccseken jól szerepeljünk. Áprilisra össze kell álnnia a játéknak, hogy a világ legerősebb bajnokságában maradhassunk. Nagyon nehéz ezt mondanom, de ehhez türelmet kell kérnem.

Lehmann-Dobó Andrea visszavonul - Fotók: Karnok Csaba



Lehmann-Dobó Andrea elárulta, hogy december 30-án lesz az utolsó mérkőzése az újszegedi sportcsarnokban. - Elég kemény félév áll mögöttünk. Aki figyelte az NB I/B-s szereplésünket, láthatta, hogy milyen munkát végeztünk, és ekkor egy hatvan perces játékos voltam. Bizalmat kaptam, hogy az élvonalban szereplhessek, pedig nem titok, hogy munka és család mellett vállaltam ezt. Ősszel nem tudtam azt a teljesítményt hozni, amit elvártam magamtól. Csapatkapitányként mindent megtettem, hogy kapocs legyek a játékosok és a vezetőség között, de mivel nem kaptam olyan sok lehetőséget a pályán, így a lányokat sem tudtam motiválni. Először a csapatkapitányi pozícióról mondtam le ezért. Nincs bennem sértődöttség, de lelkileg nehéz volt feldolgozni, hogy az elmúlt mérkőzéseken nem kaptam lehetőséget, így eldöntöttem: visszavonulok. Legalábbis az NB I-től, de nem zárkózom el az alacsonyabb osztályú csapatok megkeresése elől, bár először azt kell tisztázni, hogy az SZKKSE együttesét milyen munkakörben tudnám majd segíteni. Mindenesetre nehéz elképzelni magam egy nem szegedi csapatban.

- A klub nem szeretné elengedni Andit, ragaszkodunk hozzá, hiszen rengeteget tett értünk, és ő is szívvel-lélekkel készült minden meccsre, pedig tudta, hogy nem kap sok lehetőséget. Januárban eldől, hogy milyen pozícióban folytatja velünk a munkát - mondta Laczkó Szabolcs, és ezt Marosán György is megerősítette. A tréner így fogalmazott: a szegedi női kézilabdát nem lehet elképzelni Lehmann-Dobó Andrea nélkül.

Januárban lesznek a várt személyi változások, árulták el a sajtótájékoztatón. Nevekre és posztokra nem tért ki a vezetőség, de az biztos, hogy lesznek új játékosok az SZKKSE-nél a tavaszi szezonban. - Folyamatosan tárgyalunk azért is, hogy az igazolásokhoz megteremtsük a gazdasági hátteret. Nagy vágyunk, hogy névadó szponzort szerezzünk - mondta Laczkó Szabolcs technikai vezető, aki sok szerencsét kívánt az SZKKSE légiósának, Marija Lojpurnak, aki a szerb válogatottban szerepel a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában