Helyi sport

2015.01.10. 21:33

SZKKSE: 45 gólt kaptak a Fraditól

Áramszünet miatt több mint egy órát csúszott a Szeged KKSE NB I-es női kézilabdacsapatának Ferencváros elleni idegenbeli bajnokija, amelyen 45-16-ra nyertek a zöld-fehérek. A szegedi együttes a szezonban most kapta a legtöbb gólt.

Delmagyar.hu

Sötétségbe burkolózott szombat este hat órakor a budapesti Elek Gyula Aréna. Meglepő volt ez, hiszen éppen ekkor kellett volna kezdődnie a Ferencváros és a Szeged KKSE bajnokijának a női kézilabda NB I-ben. Egy ideig nem lehetett tudni, mi lesz a találkozó sorsa, ám végül helyre állt a rend, és 19.15-kor útjára indult a labda. 

A fenti eseményekből kiindulva, ám már a bajnokságra kivetítve nem mondhatjuk, hogy a még nyeretlen szegediek megtalálták a fényt a sötétségben: 45-16-os vereséget szenvedett Marosán György együttese. A kudarc papírforma, hiszen európai szintű ellenféllel találkoztak, a sok hiba, eladott labda azonban bosszantó volt, pláne az ezekből kialakult ziccerek és kapott gólok. A hazaiak húzóembere a budapesti Eb-döntőben is pályára lépő, ott ezüstérmet szerző spanyol Nerea Pena volt, aki tízszer talált be a több sebből vérző Szegednek. 

Rédei-Soós utolsó pillanatokban szerzett átlövésgóljáért azért kár, mert 45-öt nem kapott még a bajnokságban a szegedi csapat – korábban a Siófok ellen beszedett 44 volt a negatív csúcs. A gárda szerdán 18 órától a bajnoki és BL-címvédő Győr otthonában lép pályára. 

Marosán György: - Nagy megtiszteltetés, hogy a Ferencváros 60 percen keresztül a legjobb összeállításában szerepelt. Bízom benne, hogy a 12 spártai harcosomat nem kell már sokáig a vágóhídra küldenem, és tudjuk növelni a létszámunkat.

További eredmények: Győr-MTK 38-17, Vác-Debrecen 30-29, Dunaújváros-Mosonmagyaróvár 25-21, Érd-Siófok 30-28, Fehérvár-Békéscsaba 25-20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában