Helyi sport

2015.02.07. 21:41

Az utolsó 5 percben szétesett az SZKKSE

Az 55. percig jól tartotta magát a Szeged KKSE női kézilabdacsapata a Mosonmagyaróvár otthonában, de a hajrában teljesen szétesett, és végül 30-20-ra kapott ki.

Papós Tamás

Mosonmagyaróvár-Szeged KKSE 30-20 (14-9)
Nő kézilabda NB I, 18. forduló. Mosonmagyaróvár, városi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Mosonmagyaróvár: Petróczi - Kurucz, GERHÁTH 5, FRANKOVIC 5, DAJKA 5, Tamás 1, Hanczvikkel 2. Csere: Hajtai 4, Tóth 6/2, Élő, Kurucz 2. Mistina, Nádasdi. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Szeged KKSE: DOBÓ - Szabó 3/1, Lackovic 2, Barján 2, Termány 5, Zsilák, GULYÁS 4. Csere: Hárs 3, Aron, Csoknyai, Kiss, HÓDI 1. Vezetőedző: Marosán György.
Hétméteres: 3/2, ill. 1/1.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

Marosán György: - A tízgólos különbség ellenére szinte végig meccsben voltunk, az 55. percben még csak négy gól volt a különbség. A hajrára viszont szétestünk. Az új játékosok érkezése után most látszott leginkább az összeszokottság hiánya, ezen mindenképp javítanunk kell.

Az új igazolások ellenére illett a csonka csapat jelző a női kézilabda NB I-ben szereplő Szeged KKSE együttesére, amely Selmeci Sarolta és Albert Helga játékát nélkülözve szerepelt a Mosonmagyaróvár otthonában. Egy fokkal így is jobb volt a helyzet, mint a múlt héten, hiszen a korábban a juniorválogatottban is szereplő Termány Rita bemutatkozhatott. Bár Marosán György vezetőedző nem volt vele teljesen elégedett, hiszen sok technikai hibát vétett, elsőre így sem volt rossz a teljesítménye.

Mi lett volna, ha még az első két meccsen jó formát mutató Lackovic most is megsorozza az ellenfelet? Valószínűleg az 55. percben nem négygólos lett volna a különbség, hanem mondjuk döntetlennel fordulnak a felek a hajrára. Az, hogy a végjáték előtt csak ekkora volt a különbség idegenben, még így is biztató az SZKKSE-re nézve, pláne, hogy a hazaiaknál jóval több remek egyéni teljesítmény volt látható, például az exszegedi Dajka Bettina is vágott egy ötöst.

Összeszorított fogakkal tehát még akár minimális különbséget is ki lehetett volna harcolni, ehhez képest az utolsó öt percre teljesen szétestek Barjánék. Sorra kapta a gyors gólokat, így nem izgalmas, hanem rászámolós lett a vége: közte tíz.

Az épphogy, de még nyerhető kategóriába tartozik az SZKKSE szombati hazai mérkőzése. Az ellenfél a Debrecen lesz, ami azért is biztató, mert  Marosán György a hajdúságiak otthonában mutatott játékkal volt a leginkább elégedett az ősszel.

Marosán György: – A tízgólos különbség ellenére szinte végig meccsben voltunk, a hajrára viszont szétestünk. Az új játékosok érkezése után most látszott leginkább az összeszokottság hiánya, ezen mindenképp javítanunk kell.

További eredmények: Vác– Ferencváros 22–31, Debrecen– MTK 30–19, Fehérvár–Győr 19–27, Dunaújváros–Érd 23–22, Siófok–Békéscsaba 38–26.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában