Helyi sport

2015.02.04. 17:25

Makói tervek: minden korosztály készül a tavaszi kézilabda idényre

A célkitűzés a felnőttek esetében a tabella 4–6. helye, és erre az erőviszonyok alapján reális az esély. A juniorokkal szembeni elvárás legalább a nyolcadik hely.

Munkatársunktól

Január közepén kezdte meg a felkészülést a ContiTech Makó KC mindhárom kézilabda-korosztálya a tavaszi idényre. A felnőttek és a juniorok heti két edzéssel hangolnak az NB II-es folytatásra, ám a nyugodt munkát sérülések és betegségek hátráltatják. Ennek ellenére a célkitűzés a felnőttek esetében a tabella 4–6. helye, és erre az erőviszonyok alapján reális az esély. A juniorokkal szembeni elvárás legalább a nyolcadik hely.

A felnőttegyüttes ma hazai pályán a Hódmezővásárhely ellen játszik felkészülési meccset, február 14-én (szombat) Kunszentmártonban vendégszerepel egy háromcsapatos tornán a házigazda és a Berettyóújfalu csapatával együtt. A bajnokság február 21-én (szombat) folytatódik. A ContiTech-Makóban ezen a tavaszon nagyobb változások nem várhatók, az öt tavaszi mérkőzésen a szurkolók részére a belépés díjtalan.

Az országos nyílt serdülő fiú bajnokság H csoportjában már folytatódott a bajnokság, a makói serdülőcsapat a tabella kilencedik helyén áll. Külön ki kell emelni Zsiga Roland és Szilágyi Zoltán játékát: a góllövőlistán Zsiga a második 133, míg Szilágyi a negyedik 129 góllal. Mindkét játékos szerepelhet a junior- és a felnőttcsapatban is, ahol öt junior vagy serdülő játékos szerepel – mindannyian makóiak.

Bajnoki program

A ContiTech-Makó férfi kézilabda-együttese február 21-én folytatja az NB II Délkeleti csoportját. Íme a Maros-partiak bajnoki programja, február 21. (szombat), 18 óra: Újkígyós– Makó; március 1. (vasárnap), 17 óra: Makó–Hajdúszoboszló; március 7. (szombat), 18 óra: Kiskunmajsa–Makó; március 22. (vasárnap), 11 óra: Békéscsaba–Makó; március 28. (szombat), 17 óra: Makó–Törökszentmiklós-Székács; április 11. (szombat), 18 óra: Kunszentmárton–Makó; április 19. (vasárnap), 17 óra: Makó–Gyula; április 25. (szombat), 15 óra: FKSE-Algyő II.–Makó; május 2. (szombat), 17 óra: Makó–Mezőtúr; május 9. (szombat), 18 óra: Kiskunfélegyháza–Makó; május 17. (vasárnap), 16 óra: Makó–Balmazújváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában