Helyi sport

2015.04.22. 19:53

Országos döntőben a Szeged KE U17

Bejutott a nyolccsapatos országos döntőbe a Szeged KE U17-es leány kosárlabdacsapata, miután a rájátszás utolsó fordulójában az idegenbeli 15 pontos vereség után hazai környezetben 95–50-re legyőzte a Kosárlabda Akadémia Pécset.

Munkatársunktól

A szegedi játékosok felvették a harcot a faulthatárt rendszeresen átlépő pécsi védelemmel szemben, és tökéletesen kihasználták a mélységi játékból adódó előnyöket. Soós és Jáhni kiválóan megértette egymást, ám az első negyedben még így is nyitott volt a mérkőzés, a nagyszünetre viszont már 18 pontos előnnyel mehettek a hazaiak.

A folytatásban csapatként védekezve egyre több labdát szereztek, amelyekből könnyű kosarat dobtak. Rég nem látott védekezéssel, taktikus támadásokkal és négy kiemelkedő egyéni teljesítménnyel sikerült kivívni a győzelmet. Az országos döntő május 14-étől 17-éig lesz később kijelölendő helyszínen.

Szeged KE–Kosárlabda Akadémia Pécs 95–50 (25–19, 22–10, 22–12, 26–9)
U17-es leány kosárlabda-bajnokság, rájátszás. Szeged, Etelka sor. Vezette: Márkus Gábor, Nyilas István.
Szeged KE: SOÓS R. 35, HORVÁTH ZS. 23, SÁRKÖZI V. 16, JÁHNI ZS. 10, Bakos P. 6, Vári Z. 5. Kurucz B., Mayer Zs., Finsztál Zs. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában