Helyi sport

2015.05.20. 22:26

Kihívás napja: kutyaúszásban versenyeztek a sportolók

Szeged - Megmozdult a város apraja nagyja a kihívás napján. A sportolóknál Olasz Anna nyerte az 50 méteres kutyaúszóversenyt.

Munkatársunktól

Reggeltől estig a mozgás játszotta a főszerepet a szegedi kihívás napján. A város több helyszínén mozoghattak azok, akik beálltak. A vízitelepen délelőtt rengeteg mozgásforma közül választhattak a sportolók, a műjégpályán az ovisok a Kengurul-versenyen vívtak ádáz csatát, míg a Csongrád Megyei Szabadidősport-szövetség jóvoltából közel ötszázan futottak az újszegedi ligetben.

A kihívás napja: kutyaúszásban versenyeztek a sportolók. Fotó: Kuklis István (galéria)

A 105 éves Délmagyarország a Szegedi Vízipóló Suli délutáni programjához csatlakozott. Délelőtt a Némó Úszósuli, a SZUE úszói és a Muréna búvárúszói színesítették a programot. A szülők–gyerekek vízipólócsata gólgazdag meccset hozott. 19 órakor nyolc híres szegedi sportoló állt rajtkőre. Lapunk kutyaúszófutamot szervezett.


A kihívás napja: kutyaúszásban versenyeztek a sportolók. Fotó: Kuklis István (galéria)


Szabó Zoltán BEK-győztes vízilabdázó, Vadkerti Attila kézilabdázó, Olasz Anna hosszútávúszó, Nagy Péter súlyemelő, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Kiss Zsolt kosárlabdázó, Birkás Balázs válogatott kajakos, és a búvárúszó világbajnok, Kanyó Dénes integetett a közel 200 fős közönségnek. Szabó Zoltán kezdett jól, Nagy hatalmas „seggessel" indított, Vadkerti – Nagy Péternek öltözött, így hatalmas pocakja volt – bemászott, így komoly hátrányba kerültek. Olasz nem véletlenül világklasszis, hatalmas hajrát nyomott, igazi újfundlandi volt, így megnyerte a futamot. Másodikként Vajda és Szabó csapott a célba, harmadik Kanyó Dénes lett.

„Besavasodtál a végére?" – kérdezte Kanyótól Vadkerti, aki jót nevetett a mondaton. Végül a mindig hetes mezben szereplő Vadkerti lett hetedik, megelőzve cimboráját, Nagy Pétert. Birkás az ötödik, míg Kiss Zsolt a hatodik helyet szerezte meg. Egy biztos, hogy jó móka volt a futam, aki látta, végignevette az egészet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában