Helyi sport

2015.05.19. 21:17

Szegedi Kosárlabda Egylet: szép jövő előtt állnak

Teljesítette a célkitűzést, ám az egy ponttal elbukott bronzmeccs miatt mégsem lehet teljesen elégedett a Szegedi Kosárlabda Egylet leány kadettcsapata, amely a negyedik helyen végzett az országos döntőben. Domokos Mihály elnök szerint <br>a korosztály szép jövő előtt áll.

Gyúrós István

A Szegedi Kosárlabda Egylet leány kadettcsapata a korosztály országos nyolcas döntőjében negyedik helyen végzett, miután a végig szoros, kiélezett küzdelmet hozó bronzmérkőzésen minimális különbséggel, egyetlen ponttal alulmaradt a hazai pálya előnyét élvező Kosárlabda Akadémia Pécs együttesével szemben. A bajnoki címet a Csata DSE szerezte meg a Vasas Akadémia előtt.

– Ez a korosztály tavaly a serdülők között ötödik lett, most pedig elsőéves kadettként remekeltek. Látszik a fejlődés rajtuk, és bár voltak vereségeik, a kiemelt akadémiák ellen is csak kis különbséggel maradtak alul. Mészárosné Kovács Andrea kiváló munkát végez a csapatnál, amely kiegyensúlyozottan teljesít, szép jövőjük lehet – fogalmazott [namelink name="Domokos Mihály"], az egyesület elnöke.

Fotó:

A szegedi együttes, állnak, balról: Mayer Zsófia, Radócz Fanni, Jáhni Zsófia, Mészárosné Kovács Andrea edző, Soós Réka, Bakos Petra, Finsztál Zsófia, térdelnek: Kurucz Bianka, Vári Zita, Sárközi Viktória, Horváth Zsanett. Fotó: DM
A szegedi együttes a [namelink name="Sárközi Viktória"], [namelink name="Soós Réka"], [namelink name="Vári Zita"], [namelink name="Jáhni Zsófia"], [namelink name="Horváth Zsanett"], [namelink name="Radócz Fanni"], [namelink name="Bakos Petra"], [namelink name="Kurucz Bianka"], [namelink name="Finsztál Zsófia"], [namelink name="Mayer Zsófia"] kerettel játszotta végig az országos döntőt. A legtöbben 1998-as és 1999-es születésűek, Vári fiatalabb, ő 2001-es. A pécsi nyolcas fináléban Mészárosné csapata a csoportban előbb 70–55-re győzte le a Százhalombattát, majd 75–62-re kapott ki a Csata DSE-től, végül 77–67-re verte a Szekszárdot. A második helyen jutottak tovább, az elő- döntőben 78–63-ra maradtak alul a Vasas Akadémia ellen, végül pedig jött a bronzmeccsen a már említett Pécs elleni 72–71-es vereség.

– Az első mérkőzésünk szenvedős volt, a lányok izgultak, nem voltak hozzászokva a döntő hangulatához. A Csata mentálisan és fizikálisan is felülmúlt minket, jogosan nyertek, de a Szekszárd ellen teljesítettük a célkitűzést, és a négy közé kerültünk. Akkor azt mondtam, nincs veszítenivalónk, ám a bronzmeccs elvesztése ennek ellenére fáj. Azt gondolom, hogy a Pécs azért rendezte meg a döntőt, hogy nyerni tudjon egy olyan meccsen, amin az ellenfél jobb nála... – fogalmazott az edző, [namelink name="Mészárosné Kovács Andrea"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában