Helyi sport

2015.06.30. 21:13

Berei Béla a jövő reménysége

Ifj. Berei Béla, a Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület tékvandósa idén hat versenyen indult, mindet megnyerte, és hétvégén az Európa-bajnokság, augusztusban Dél-Koreában a világbajnokság vár rá.

Imre Péter

A 14 éves [namelink name="ifj. Berei Béla"] sportágának, a tékvandónak az egyik legnagyobb hazai reménysége. Nem véletlenül kötött ki ennél a harcművészeti ágnál, édesapja, [namelink name="id. Berei Béla"] is űzte – még a kezdetekkor, a 80-as években Máté Józseffel és Máté Zoltánnal –, és 2007-ben ő vitte el fiát az első edzésre.

– A tehetségem korán megmutatkozott, de úgy éreztem, nehezen, kicsit döcögősen indult számomra a tékvandó. Édesapám biztatott, és lassan ráéreztem az ízére, egyre ügyesebbé váltam, 2010-től már jól ment, és sorozatban jöttek az eredmények is – emlékezett a kezdetekre ifj. Berei Béla.

ifj. Berei Béla. Fotó: DM

ifj. Berei Béla. Fotó: DM
Eddigi legjobb eredménye a kadettvébé 5. helyezése, nemzetközi pontszerző versenyekből tucatnyit nyert, elhódított egy koreai kupát is, ezenkívül hatszoros diákolimpiai és magyar bajnok. Az idei éve eddig szenzációs: hat megmérettetésen indult, és mindegyiken diadalmaskodott, vagyis nyert Hollandiában, Horvátországban, Szófiában, Berlinben, Boszniában és Pozsonyban egyaránt.

Nem sokat pihenhetett, sőt Tatán és a fővárosban edzőtáborozott a napokban, mert szombaton már a korosztályos Európa-bajnokság vár rá Strasbourgban – ma utazik a válogatott Franciaországba –, augusztusban pedig Dél-Koreában a világbajnokság. – Jó formában érzem magam, esélyes vagyok a dobogóra – közölte Béla, aki 2012 óta tagja a különböző korosztályos válogatottaknak.

– Nagyon szeretnék jó, eredményes felnőtt versenyzővé érni, kijutni majd az olimpiára és végül jó edzővé válni – árulta el terveit az ifjú, Gerevich-ösztöndíjas tékvandós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában