Helyi sport

2015.09.21. 21:00

14. Pick utcai futófesztivál

Címkék#pick#futás

Vasárnap 14. alkalommal rendezik meg Csongrád megye egyik legnépszerűbb tömegsportrendezvényét, a Pick utcai futófesztivált. Színes programok, jótékonyság és sport várja az érdeklődőket.

Munkatársunktól

Forgalomkorlátozás


A vasárnapi 14. Pick utcai futófesztivál miatt a verseny napján 9 óra 45 és 13 óra között: a Dóm tér–Rerrich Béla tér–Aradi vértanúk tere–a Tisza Lajos krt. Hősök kapuja és az Árvízi emlékmű közötti útszakaszán, valamint a rakparton teljes útlezárás lesz. 11.20-tól 13 óráig: a Dóm tér–Somogyi u.–Kárász u.–Széchenyi tér–Horváth Mihály u.–Arany János u.–Stefánia–a Radnóti-gimnázium után a Tisza Lajos krt. Belvedere felé vezető külső sávja–Huszár Mátyás rakpart–Árvízi emlékmű–Tisza Lajos krt.–Aradi vértanúk tere–Rerrich Béla tér–Dóm tér útvonalon időszakos forgalomkorlátozás lép életbe a futók haladásának megfelelően.

Ebben az évben a Pick-futásnak két fontos üzenete  lesz: az egyik az egészségről való gondoskodás. Ennek jegyében a sportolási lehetőségen túl egészségsátorral és szűrőkamionnal készülnek a szervezők. Ezeket a helyszíneket meglátogatva információt kaphatnak a résztvevők az aktuális egészségi állapotukról, és a szakemberek tanácsokkal is ellátnak minden érdeklődőt. A másik fontos üzenet a jótékonyság: sportszerek és sportruházatok gyűjtésével szeretne segíteni a Pick Szeged Zrt. a rászorulókon. A Vöröskereszt Csongrád megyei kirendeltségével együttműködve várják az adományokat, hozzák el a futók is megunt, kinőtt, de még jó állapotban lévő sportszereiket, sportruházataikat.


A programban a már jól ismert 3 táv szerepel idén is: 10 órakor rajtol el a profi futóknak szánt 6 km-es, 10.50-kor az 1,5 kilométeres táv családi csapatoknak, végül 11.30-kor a nagy tömeget megmozgató 3,4 km-es táv. A nevezés az újszegedi sportcsarnokban lehetséges (csütörtökig 9 és 15 óra között), valamint pénteken 9 és 12 óra között. Helyszíni nevezésre a verseny napján a Dóm téren felállított versenyközpontban nyílik lehetőség, reggel 8 órától az aktuális rajtot megelőző fél óráig. A futással kapcsolatosan bővebb információt a www.szegedsport.hu oldalon olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában