Helyi sport

2015.09.01. 19:29

Berei Béla korai vb-búcsúja

a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE friss Európa-bajnoka a kadet vébé zárónapján lépett pástra, de nem tudta átmenteni a nyáron mutatott jó formáját.

Munkatársunktól

Berei Béla (61 kg), a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE ifjú sportolója Dél-Koreában, Mujuban világbajnokságon – 59 ország, közel 500 versenyző – képviselte az országon belül városa és egyesülete színeit. A friss Európa-bajnok a kadet vébé zárónapján lépett pástra, de nem tudta átmenteni a nyáron mutatott jó formáját: már az első mérkőzésen búcsúra kényszerült.

Edzésben Berei Béla. Fotó: DM

Edzésben Berei Béla. Fotó: DM
A 16 közé kerülésért az ecuadori Benites ellen küzdött, és jól indult a találkozó: intések után vezetett a magyar fiú, ám egy közbeszúrás (és óvás) után már 3–1-et mutatott az eredményjelző a dél-amerikainak. Berei gyorsan egyenlített, és a 3–3-as első másfél percet követően, újabb intésekkel, 4–3-ra már Béla vezetett, de az ecuadoritól jött egy fejtalálat, és innentől átvette az irányítást. A fordítás érdekében „kinyíló", vagyis nyílt sisakkal támadó vásárhelyi ellen eredményesen kontrázott Benites, és a zárófelvonás előtt 14–6-ra elhúzott. A harmadik menetben 2–2 pontot gyűjtöttek a felek, azaz nem sikerült már fordítani, és Berei Béla az első mérkőzés után búcsúzott a vb-től.

Címkék#taekwondo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában