Helyi sport

2015.10.06. 20:28

Tuti Korcsolyázó Közhasznú SE: újból a jégen repesztenek

Utánpótlás sportegyesületeket bemutató sorozatunkban a Tuti Korcsolyázó Közhasznú SE csapatával ismerkedhetünk meg. Megkezdődött a jeges szezon, így a Tutrai Tamás által irányított versenyzői csapat gőzerővel készül az idényre.

Süli Róbert

Edzések


A Tuti Korcsolyázó Közhasznú SE görkorcsolyaedzései a Topolya sor 2. szám alatt zajlanak, minden kedden és pénteken 17 órától. A rövdipályás gyorskorcsolyatréningekkel kapcsolatosan Tutrai Tamásnál lehet érdeklődni a 20/543-8536-os telefonszámon, vagy információt lehet gyűjteni a klub Facebook-oldalán.

„Végre! Újból jégen!" Akár így is köszönhetnének a szegedi gyorskorcsolyások, a Tuti Korcsolyázó Közhasznú SE sportolói, akik már jó néhány jeges tréningen túl vannak. A 2010-ben alapított egyesület sportolói nagyon várták már, hogy újból korcsolyát húzhassanak, Szegeden a műjégpályán gyakorolhassanak.


– Heti négy jeges edzésünk van, mellette még egyszer szárazföldön is gyakorlunk. 20–25 sportolónk indul majd a versenyeken, három utánpótlás-válogatott versenyzőnk erősíti a csapatot: [namelink name="Kmetykó Péter"], [namelink name="Nógrádi Bence"] és [namelink name="Gera Márton"]. Kmetykó háromszoros országos bajnok a korcsoportjában, és négy országos csúcsot tart. Az Európa-kupa-döntőn Kmetykó Peti 777 méteren, [namelink name="Cakó Dávid"] Európa- kupa döntőt nyert a magyar váltó tagjaként Baselga Di Pinében. Ők a legsikeresebb versenyzőink, rájuk vagyunk a legbüszkébbek – kezdte a klub bemutatását [namelink name="Tutrai Tamás"].

 

Tuti Korcsolyázó Közhasznú SE: újból a jégen repesztenek. Fotó: Kuklis István (galéria)

Az egyesület Szegeden elsőként vette fel a kapcsolatot az általános iskolákkal, és kapcsolódott be a mindennapos testnevelésbe.


– Iskolaidőben közel 500 gyerek ismerkedik meg a görkorcsolyával és a gyorskorcsolyával. Több sulival és óvodával is kapcsolatban állunk, négy edző foglalkozik a gyerekekkel. A klub versenyzői már túl vannak egy versenyen, hamarosan Romániában következik a Danubia-kupa első állomása. Az idény ismét mozgalmas lesz, nemcsak itthon, hanem a tervek szerint külföldön is több viadalon rajthoz állunk – fejezte be a beszélgetést [namelink name="Tutrai Tamás"] vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában