Helyi sport

2015.12.22. 19:16

Dobogón az SZKE gyorskorcsolyázói

A budapesti rövidpályás gyorskorcsolya Mikulás-kupán rekordszámú versenyző állt rajthoz a hosszúpengéseknél: 180 sportoló siklott a jégen, akik között a Szegedi Korcsolyázó Egyesület ismét nem vallott szégyent, többen éremmel térhettek haza, és számos egyéni csúcs is összejött.

Munkatársunktól

Ezalatt a sanghaji Világkupán a még utánpótláskorú Jászapáti Petra a felnőttek között remekelt, eddigi legjobbját futva 500 méteren 18., 1500 méteren 16. helyen végzett. A világkupán Magyarország férfi váltócsapata 5000 méteren aranyérmert szerzett, ez is mutatja a sportág hazai fejlődését.

 

Volt minek örülni a Mikulás-kupán. Fotó: DM

Volt minek örülni a Mikulás-kupán. Fotó: DM

A Mikulás-kupán a szegediek közül sokan végeztek érmes, illetve pontszerző helyen. Junior F korcsoportban [namelink name="Liszli Gábor"] ezüst-, [namelink name="Vágfalvi Máté"] bronzérmet szerzett, [namelink name="Tóth Anna Rebeka"]  7. lett. A junior E-ben [namelink name="Somodi Maja"] 5. helyen végzett, a junior D-ben [namelink name="Jászapáti Péte"]r 5., [namelink name="Ozsváth Lili"] 6., [namelink name="Kalmár Levente"] 8. lett. A junior C korcsoportban ezüstérem jutott Révész Gergőnek. A váltóban két bronzérmet is szerzett az SZKE: a junior C-D-E korcsoportos váltóban a Jászapáti Péter, [namelink name="Kalmár Levente"], [namelink name="Kalmár Botond"] trió, míg a junior A-B kategóriában a [namelink name="Révész Gergő"], [namelink name="Takács Norbert"], [namelink name="Szemmári László"] alkotta csapat állhatott fel a dobogóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában