Helyi sport

2015.12.11. 21:39

MOL-Pick Szeged: gólfesztivállal, közös fotóval zárult 2015

Magabiztos, fölényes 35-21-es győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az év utolsó mérkőzésén hazai pályán a Komló ellen. A szurkolók számára emlékezetes marad a meccs: lapunk jóvoltából közös fotót készíthettek a csapattal.

Süli Róbert

„Ott van Bombac!" „Az Sierra!" – mutogatták egymásnak a gyerekek a MOL-Pick Szeged játékosait az év utolsó, Komló elleni meccsén. A klub számára fontosak a fiatalok, így népes gyereksereg ült ismét a lelátón, és látta, hogy 2015 zárásaként simán nyer a csapat. Sokak számára biztos, hogy emlék marad a meccs, a lefújást követően lapunk szervezésében közös fotót készítettünk a szurkolókkal és a csapattal. 

 

Utolsó idei meccsét játszotta a MOL-Pick Szeged - GALÉRIA



Egyik együttes sem törődött sokat a védekezéssel, így rendesen potyogtak a gólok, először a második félidő elején lett közte tíz, 25–15. Ehhez kellett az is, hogy Wyszomirski remekül védjen, támadásban pedig többen is remekeljenek (Hegedüs, Parrondo, Thiagus Petrus). A vége pedig fölényes, 35–21-es hazai siker lett.

MOL-Pick Szeged–Komló 35–21 (18–13)


Férfi kézilabda NB I, 17. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Altmár, Horváth.

MOL-Pick Szeged: Sierra – HEGEDÜS 4, Ancsin 4, Blazevic, Csuruvija 2, Thiagus Petrus 5, Bombac 1/1. Csere: WYSZOMIRSKI (kapus), PRODANOVICS 4, PARRONDO 6/3, Ilyés 1, Mindegía 3, Fekete 3, Velky 1/1, Szabó, Loncar 1/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 

Komló: Granics – Oszlár 3, SANAD 3, Sebestyén, MARCSEK 4, Sunajko 3, Markovics 2. Csere: Kiss (kapus), Nagy, Laufer, Hidasi 2/1, Hoffmann 1/1, Pethő 3. Vezetőedző: Ratko Djurkovics. 

Hétméteres: 7/6, ill. 3/2.

Kiállítás: 4, ill. 4 perc.


 

Könnyed vb-siker


A magyar válogatott 31–21-re legyőzte a japán csapatot a dániai női kézilabda-világbajnokság ötödik fordulójában.Németh András szövetségi kapitány együttese a péntek délutáni találkozón szinte végig fölényben játszott, az ellenfélnek csak fellángolásai voltak. 


A pihenőre 17–11-gyel vonultak el a csapatok, és a folytatásban sem volt izgulni való. 

A magyarok vasárnap vagy hétfőn játszanak a nyolcaddöntőben, és az is csak hétvégén derül ki, hogy melyik válogatottal. Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából a nyolcaddöntőnek van a legnagyobb jelentősége, ugyanis a győztes egészen biztosan részt vehet majd márciusban kvalifikációs tornán. 

– Amit mára elterveztünk, nagyjából sikerült véghezvinni – értékelt Németh András a Sport TV-nek. – Volt egy rossz 15 percünk, de előtte olyan előnyt szereztünk, hogy nem fért hozzá kétség, sima győzelmet aratunk.


Rászoruló szegedi kézisek ajándéka


Vadkerti Attila (balról), a Pick Szeged utánpótlása operatív igazgatójának szívügye, hogy segítsen. 

Tavasszal, a Löwen elleni hazai Bajnokok Ligája meccs után kapott a német klasszis Gensheimertől egy mezt, amit jótékonyságra ajánlott fel. Az E-naplovezetes.hu 100 ezer forintot ajánlott érte, majd az Auchan Áruház Szeged és Kecskemét vásárlási utalványokat ajánlott fel, hogy még nagyobb összeget tudjanak átadni. Mivel a Pick Szeged utánpótláscsapatainál is vannak rászoruló gyerekek, így karácsony előtt ők kapják meg a klubtól a közös összefogás ajándékait. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában