Helyi sport

2015.12.13. 21:16

Végre aláírja az ellenőrzőket

Két ezüstérem, a legjobb nyolc közé jutás a BL- ben, ez a MOL- Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának mérlege az elmúlt szezonban. A szegedi együttes a 2015/2016-os idényben már kiharcolta a legjobb 16 közé jutást a Bajnokok Ligájában, jelenleg a negyedik. Juan Carlos Pastorral, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

Süli Róbert

– Hogyan értékeli az évet?


– Elégedett vagyok, hiszen a BL-ben bejutottunk a legjobb nyolcba, és az egyetlen csapat voltunk, amely a Final Four-os ellenféllel szemben meccset tudott nyerni a negyeddöntőben. Nagyon jól szerepelünk a mostani sorozatban is, úgy teljesítünk, ahogyan elterveztük. Jó helyen állunk, ezt jó lenne megtartani, de nehéz lesz.


– Csakúgy, mint egy éve, most is minden játékos, csapat mellett dolgozó átölelte egymást, így búcsúzott el. Jó látni ezt az egységet.


– Fontos, hogy csapat legyünk. A pályán és azon kívül is. Csak akkor érhetünk el jó eredményt, ha összetartó a társaság. Ha gond van a pályán, a meccsen, akkor egy egységes csapat bármit képes megoldani. Ez a MOL-Pick Szeged pedig most pont ilyen.


– Fárasztó volt az idény?


– Inkább a játékosokról beszélnék. Kemény és hosszú volt az év, akadtak sérültjeink, akiket pótolni kellett, így több kézilabdásra is nagyobb teher, nagyobb szerep hárult. A szünet nagyon jól jön. És most ez nagyon jó nekem is. Hosszabb időt tölthetek a családommal, a gyerekeimmel.

 

Egy időre búcsút int. Juan Carlos Pastor január 1-jéig pihenőt adott és kapott. Fotó: Schmidt Andrea

Egy időre búcsút int. Juan Carlos Pastor január 1-jéig pihenőt adott és kapott. Fotó: Schmidt Andrea


– Tervezett valami különleges programot?


– December 26-án mindig elutazunk egy pár napra. Most Párizsba megyünk, csak 30-án jövünk vissza. Az biztos, hogy négy nappal kevesebbet gondolok majd a kézilabdára. A többi nap azért mindig előkerül majd a játék, a tervezés.


– Január 11-én kezd újra csapat. Készen van a program?


– Január 4-én minden játékosnak el kell kezdenie mozogni, kaptak egy programot. Többen a válogatottnál lesznek, így nem lesz teljes a keretünk. Két edzőmeccset játszunk, majd jön két magyar bajnoki a Kolding elleni BL-meccs előtt, ami nagyon fontos lesz. A dánok ellen itthon mindenképpen nyernünk kell. Nem lesz könnyű, mert sokan az Eb-n szerepelnek majd tőlünk.


– Hogyan tanulnak a lányai?


– Szerencsére jól. December 22-éig járnak még iskolába, így ők még mindennap mennek tanulni. Jó lesz újból otthon lenni, ez a legnehezebb az egészben, hogy nagyon távol vagyunk egymástól.


– Ilyenkor aláírja az ellenőrzőjüket?


– A feleségem szokta, de mindkét gyerekem osztályfőnökével beszélek, ha otthon vagyok Valladolidban. Bemegyek az iskolába, érdeklődöm róluk. Szerencsére soha sincs panasz rájuk, jól tanulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában