Helyi sport

2016.03.08. 10:32

Csomszisz: Ezt válaszd!

Megújult és átalakult a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség (Csomszisz), amely már több mint húsz éve szervez és koordinál szabadidős sporteseményeket, családi és egészségfesztiválokat sportegyesületekkel, alapítványokkal és civil szervezetekkel közösen.

Munkatársunktól

A tagszervezetek száma hónapról hónapra nő, jelenleg közel negyven partnert számlál. A szövetség szorosan együttműködik a megyei nagyvárosokkal (Szeged, Szentes, Hódmezővásárhely, Makó, Mórahalom, Csongrád), illetve a kisebb településekkel (Deszk, Ruzsa, Pusztamérges, Székkutas).


A sportesemények köre nagyon széles, hiszen a futóversenyeken keresztül az asztaliteniszen, a tekén, a sakkon, a kispályás futballon, a görkorin, a röplabdán és az úszáson át mindenki megtalálhatja a számára megfelelő sportrendezvényt. A mára már nagyszámú tagszervezeti létszámnak köszönhetően tavaly közel 20 ezer embert ösztönzött valamilyen sportolásra a szövetség olyan rendezvényekkel, mint a szőregi Futórózsa félmaraton; a csongrádi Egészségfesztivál, illetve Szüreti félmaraton és egy hosszúlépés; a közel két évtizedes múltra visszatekintő szentesi „G"-át futás; a szatymazi Darufutás; a mórahalmi Családi sportnap; a Hídkör és Tök jó futás; a szegedi jótékonysági félmaraton; a világ gyaloglónap vagy a Pedagógus-kupa.

 

Tele a küzdőtér. Sokan választják a vasárnapi programot. Fotó: Csomszisz

Tele a küzdőtér. Sokan választják a vasárnapi programot. Fotó: Csomszisz

A tavalyi év végén a szövetség tagjai új elnökséget választottak, és Süli András József elnök munkáját immár Tóth Eszter alelnök és Bagi Mátyás titkár segíti. A Csomszisz „Ezt válaszd!" programja keretében január óta minden vasárnap 17 órától Bagi Mátyás funkcionális tréner ingyenes crosstraining edzést tart Hódmezővásárhelyen a Hódtói Sportcsarnokban – a legutóbbi tréningen már közel 200 ember mozgott együtt. A program iránt már más városok is érdeklődnek, így hamarosan Makón, Csongrádon, Szentesen és Szegeden is heti rendszerességgel választhatják az „Ezt válaszd!" programot az érdeklődők. További információk a honlapon (csomszisz.hu) és a Facebook-oldalon (Fb/csomszisz) találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában