Helyi sport

2016.03.10. 11:20

Értékes lehetőség előtt áll a Volán

A Tisza Volán Szegedi Vízmű férfi jégkorongcsapata egy győzelemre van a szerb élvonal bronzérmétől, amely a Fradi váratlan veresége miatt felértékelődött.

Munkatársunktól

Ferencváros-Crvena zvezda 5-8 - erre a múlt heti eredményre még úgy is felkapták a fejüket a jégkorong magyar kedvelői, hogy csak egy edzőmérkőzésről volt szó. Hazánk MOL ligás együtteseinek eddig ugyanis nem okozott gondot egy szerb csapat legyőzése sem.


– Minket eddig kicsit le is sajnáltak a szerb élvonalban való szereplés miatt, de most a Fradi meccsén sokan ízelítőt kaptak abból, hogy milyen szintre is fejlődött a bajnokság. A Partizan Beograd és a Crvena zvezda már a MOL Ligában is abszolút megállná a helyét, Kanadából és a KHL-ből is igazoltak. Az a lehetőség, hogy közvetlen ilyen klubok mögött bronzérmet szerezhetünk, a zöld-fehérek vereségével felértékelődött. A korábbi eredményeinkről nem is beszélve, hiszen mi nem kaptunk nyolc gólt a zvezdától, a szezonban pedig nyerni is tudtunk ellenük – mondta [namelink name="Kalocsa László"], a Tisza Volán Szegedi Vízmű vezetőedzője.


Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Tisza-partiak népes szurkolótábora nem szeretne több hazai meccset a szezonban, hiszen ez azt jelentené, hogy a kedvencek bronzérmet szereznek. Ehhez jövő hétvégén – pontos időpont még nincs – Újvidéken kell nyerniük Egyedéknek. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első meccsét 6–4-re nyerte a Szeged.


– Két kanadai mezőnyjátékossal és egy svéd kapussal is erősített ellenfelünk, így különösen büszkék lehetünk a sikerre. Ráadásul szerintem a srácok nem is hozták ki magukból a maximumot, ha viszont ezt jövő héten sikerül elérni, akkor nem lehet gond a bronzérem megszerzése. A szezonban nyújtott teljesítményünk alapján ez már a kötelező győzelem kategóriába sorolható – véli a szegediek trénere, aki kiemelte: a szerb liga szervezői munkája és színvonala is sokat javult ebben a szezonban, a következő idényre pedig meg is kapta meghívóját a Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában