Helyi sport

2016.03.23. 11:09

Szeged KKSE: Marosán távozik, új lendület kell

A Szeged KKSE edzője, Marosán György a nyáron távozik - ebben egyezett meg a szakember és a női kézilabdacsapat vezetősége. Az elválás békés, mindkét félnek váltásra van szüksége.

Papós Tamás

2012-ben csatlakozott [namelink name="Marosán György"] a Szeged KKSE női kézilabdacsapatához, amelyet vezetőedzőként második szezonjában az élvonalba juttatott, majd a kiesés után az NB I/B Keleti csoportjának legjobbjai között van az együttes, jelenleg az ötödik helyen. A következő 3-5 évben szeretne visszajutni az NB I-be a csapat, de nem Marosánnal: a szezon után nyáron távozik a 26 esztendős mester.


– Elfáradt a kapcsolat – kezdte a váltás okainak ismertetését [namelink name="Bella Árpád"], a klub gazdasági igazgatója. – Úgy éreztük, hogy mindkét félnek váltásra, nekünk új lendületre, Györgynek pedig új kihívásra van szüksége, ezért teljes egyetértésben született meg a döntés. Még nem tudjuk, hogy ki lesz az utódja. Pár jelölttel már felvettük a kapcsolatot, de még csak puhatolózunk, a keretet pedig csak az új tréner kinevezése után szeretnénk alakítani. Jövőre dobogósok szeretnénk lenni a bajnokságban, ami egy új szakemberrel érkező frissítéssel összejöhet.


A másik fél szerint is meg kellett hozni ezt a döntést.


– Én is úgy éreztem, hogy egy olyan feladatra lenne szükségem, mint amilyen a Szeged KKSE átvétele volt négy éve. Ki kell élnem ezt az ambíciómat, remélem, találok is olyan egyesületet, ahol a fiatalos lendületem és az elmúlt években szerzett tapasztalatom értékes lehet – nyilatkozta Marosán György. – Büszke vagyok a közös munkára, nagy dolgot vittünk véghez azzal, hogy húsz év után újra volt élvonalbeli női kézilabdacsapat Szegeden. Még nem tudom, hol folytatom, de most nem is ez az első, hiszen a távozás ténye nem vonhatja el a figyelmet a munkáról. Az első ötben szeretnék végezni az együttessel, és ahogy minden NB I/B-s szezonomban, most is teljesíteni akarom a kitűzött célt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában