Helyi sport

2016.05.17. 21:18

Lenyelte a nyelvét a makói játékos, a partjelző zászlójának rúdjával feszítették szét a száját

A partjelző zászlójának rúdjával feszítették szét annak az utánpótláskorú labdarúgónak a száját, aki súlyos sérülést szenvedett vasárnap Makón. Nagy-György Balázs (17) egy ütközés után eszméletlenül esett a földre, hátracsúszott a nyelve, nem kapott levegőt. A játékvezető és a pályán lévők mentették meg az életét.

Munkatársunktól

Csak a résztvevők lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy nem tragédiával ért véget a Maros-menti UFC és a SZEOL SC U19-es labdarúgócsapatainak mérkőzése az NB II Délkeleti csoportjában.  A meccs 75. percében, 8–0-s vendégvezetésnél egy felívelés után hárman is összeütköztek. Az egyik makói védő, a 18. születésnapját holnap ünneplő [namelink name="Nagy-György Balázs"] eszméletlenül rogyott a földre. A játékvezető, [namelink name="Szöllősi Ferenc"] egyből látta, hogy nagy a baj. Szétfeszítették a száját, szabaddá tették a légutakat, amelyet a hátracsúszó nyelve zárt el – az ilyen eset könnyen fulladáshoz vezethet.


– Szörnyű volt átélni az egészet – mondta lapunknak [namelink name="Brakszatórisz András"], a makóiak edzője. – Szerencsére a játékvezető egyből kiabált, jelezte, hogy baj van, így eldobtam mindent a kezemből, odafutottam segíteni. Nehéz volt szétfeszíteni az állkapcsát, majdnem leharapta az ujjamat. A partjelző zászlójának rúdját tettük a szájába, hogy hozzáférjünk a nyelvéhez. Addig nem kapott levegőt, fuldoklott, ám mivel gyorsan reagáltunk, néhány perc után jobban lett. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki segített. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy miért nincs kötelezően egy elsősegélyért felelős személy a meccseken. Most nem lett baj, de könnyen lehetett volna – tette hozzá.


A védőt rohammentő vitte kórházba, ahol többször is megvizsgálták. Ma már mosolygott, holnap pedig várhatóan hazaengedik.


Emellett még egy súlyos sérülés történt: a szegediek egyik játékosa véletlenül rálépett [namelink name="Halupka Bence"] makói kapus fejére, aki állkapocstörést szenvedett. A találkozót Szöllősi játékvezető az eset és a sötétedés miatt a 75. percben lefújta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában