Helyi sport

2016.05.03. 19:31

Öt szegedivel utazott el az Eb-re a magyar fallabdaválogatott

A Vidux Tisza Squash SE-t a nőknél Csókási Gabriella, a férfiaknál Vas Máté, Sebők Benedek, Kiss Dániel és Hoffmann Péter képviseli.

delmagyar.hu

Szerdától szombatig rendezik meg a lengyelországi Varsóban a divízió 1-es és 2-es fallabda-Európa-bajnokságot. A kilencfős magyar válogatottból hét játékos is Szegeden kezdte el squashkarrierjét: öten a mai napig a klubot erősítik, míg Szombati Edina és Csókási Eszter már Budapesten játszik, de a Kenyérgyári útról indultak.


A Vidux Tisza Squash SE-t a nőknél Csókási Gabriella képviseli, a férfiaknál Vas Máté, Sebők Benedek, Kiss Dániel és Hoffmann Péter is az utazókeretben van.


A hölgyek és az urak is a divízió 2-ben szerepelnek, előreláthatólag a bennmaradás a cél mindkét válogatott számára. A férfiaknál ráadásul három nagy hiányzó is lesz: Püski Lénárd az Egyesült Államokban tanul, Farkas Balázs érettségire készül, Krajcsák Márk pedig egyéb elfoglaltsága miatt nem tud ott lenni Lengyelországban. Szabóky Márton lett így a válogatott ötödik tagja, aki elutazott.


- Reális célt tűztünk ki magunk elé, hiszen a tavalyi eredményesség után, nagy hiányzókkal vágunk neki az Eb-nek. Mindannyian tudjuk, hogy mit kell tennünk, hogy kell játszanunk ahhoz, hogy bent tudjunk maradni. Úgy gondolom, készen áll a csapat, és kivívjuk a bennmaradást, bár rögtön az első nap, szerdán 18 órától a hazai együttessel játszunk üvegpályán. Ez sosem egyszerű, hiszen a hazai közönség nem a mi nemzetünk nevét fogja skandálni. Ez az első lépcső a bennmaradás felé, ezt muszáj megnyernünk - nyilatkozta Hoffmann Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában