Helyi sport

2016.05.02. 10:10

Pingpongünnep Pécsett

Elmaradt a bravúr: a férfi asztalitenisz extraliga alapszakaszát a negyedik helyen záró Floratom Szeged AC Probart a Final Fourban is a negyedik helyet szerezte meg. A pécsi négyes döntőben olyan körítés mellett játszhattak a szegediek, amelyre ritkán van lehetőségük.

Gyúrós István

Rezesbanda, sípok, dobok, folyamatos szurkolás – ez kísérte végig a férfi asztalitenisz extraliga pécsi Final Fourját. Nem sűrűn rendeznek ilyen hangulatú pingpongmeccseket hazánkban, így kijelenthető, kiváló ötlet volt, hogy idén másodszor a nőknél és a férfiaknál is négyes döntőket rendezett a szövetség az alapszakasz végén. A rezesbandának egyébként különleges szerep is jutott: ők köszöntötték fel a sportág legendás alakját, Klampár Tibort 63. születésnapja alkalmából.


Floratom Szeged AC Probart– Szécsény 4–6


Férfi asztalitenisz extraliga, Final Four, bronzmérkőzés. Pécs, 300 néző.

A szegedi győztesek: Gerold (2), Magyar, Vitsek.

További eredmények, elődöntők: Celldömölk–Floratom Szeged AC Probart 6–2, Pécs–Szécsény 7–0. Döntő: Celldömölk–Pécs x–x.


A Floratom Szeged AC Probart először volt érdekelt a Final Fourban, és bár éremért utazott, tudni lehetett, hogy ehhez egy bravúrra mindenképp szükség lesz. Szombaton 2–2-ig tudták tartani a lépést a Celldömölkkel, utána robbantott a címvédő, és 6–2-re nyert. A második elődöntőben meglepetést jelentett, hogy a Szécsény minimális ellenállást kifejtve kapott ki 7–0-ra a házigazdától.


Tegnap jöhetett a bronzmérkőzés, amelyen a szegediek a korábbi játékosuk, [namelink name="Kriston Dániel"] vezette Szécsénnyel csaptak össze. A Vitsek, Gerold páros 3:0-ra kikapott, így lépéshátrányba került a csapat. Vitsek ezután a finn színekben a riói olimpiára is kijutó [namelink name="Oláh Benedek Márton"] ellen maradt alul, 0–2 volt ekkor a szécsényieknek.


Gerold legyőzte Kristont, [namelink name="Magyar László"] pedig a döntő szettben 7–9-ről 11–9-re fordítva múlta felül Bátorfit, máris 2–2-re egyenlítettek. Nem tudott egyik csapat sem meglépni, mert bár Gerold alulmaradt Oláh-val szemben, Vitsek bravúrral, kétszettes hátrányból fordítva győzte le Bátorfit (3–3). Miután Kriston legyőzte Magyart (3–4), a szettek arányából látszott, hogy az 5–5-ös döntetlen is kevés lenne a Floratomnak, nem hibázhatnak többet. Gerold nyert, Magyar és Vitsek viszont kikapott, így 6–4-gyel a Szécsényé lett a bronzérem.


Hiába a két vereség, a Floratom Szeged AC Probart a negyedik hellyel így is fennállása második legjobb idényét zárta.

Meccskomment


[namelink name="Lukács Levente"],

a Floratom játékos-edzője

–  A mindig fontos párosmeccs elvesztése után bravúr kellett volna a bronzéremhez, ez most elmaradt, ennek ellenére nem tudok egyik játékosunknak sem szemrehányást tenni. A negyedik helyünk reális, de így is csak kicsin múlott, hogy lemaradtunk az éremről. A negyedik hely klubunk valaha volt második legjobb szereplését jelenti, erre büszkék lehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában