Helyi sport

2016.06.15. 10:34

Terepfutás: bronzérem 115 kilométeren

Az egykori triatlon-világbajnok, a makói Panyor Krisztina terepfutásra, annak is az ultrahosszúságú távjaira váltott. Közelmúltban teljesített első versenyén 3. lett.

Imre Péter

– Nyolc éve kezdtem a futást, és két esztendeje találtam rá ennek a terepváltozatára, mostanában annak is az ultrahosszú távjaira. Az aszfaltos versenyeket teljesen elhagytam – kezdte beszélgetést a szegedi születésű makói sportoló, [namelink name="Panyor Krisztina"]. Triatlonosként vált ismertté, a mexikói világbajnokságon szerzett csapat-

aranyat [namelink name="Balogi József"] edző tanítványaként. A mozgáson és a munkán kívül minden idejét 3 éves kislánya, Viola tölti ki.


Az első igazán komoly ultraterepfutásán, az Ultra-Trail Hungaryn a közelmúltban vett részt, és debütálásként bronzérmet szerzett a 115 kilométeres távon. Sokan, a mezőny egyharmada, célba sem értek a 4100 méteres pozitív szintkülönbségű, a Pilisben és a Visegrádi-hegységben rendezett, Szentendréről startolt megmérettetésen.


– Páran voltunk Makóról, különcnek is számítunk, mert nem tudunk magaslati körülmények között készülni a hegyi versenyekre. Nekem sokat segít ebben futótársam, [namelink name="Ábrahám Pál"] – a férfi középmezőnyben végzett – és edzőm, a szintén ultrafutó [namelink name="Lőrincz Olivér"]. Nagy álmom, hogy rajthoz állhassak a svájci Alpokban, Chamonix-ban tartandó 186 kilométeres versenyen – árulta el Panyor Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában