Helyi sport

2016.06.10. 13:09

Toborzás a korzón

Örök szülői dilemma: mit sportoljon a gyermek? Miben tehetséges, mit szeretne csinálni, mi az, ami örömet is szerez neki? A válaszokat családon belül kell megtalálni, de az ehhez vezető úton sok segítséget találhatunk.

Munkatársunktól

Ilyen az immár második alkalommal megrendezendő városi sporttoborzó, a Szeged Auchan Korzó, amely tavaly sikert aratott, az idei pedig talán még érdekesebbnek ígérkezik szombaton 9-től 16 óráig az említett bevásárlóközpont parkolójában.


– Amikor végigjártam Szeged iskoláit, majd óvodáit, mindenhol azt tapasztaltam, várják már az idei rendezvényt – mondta [namelink name="Joób Márton"], a sportbizottság elnöke. – Tavaly 38, idén már 43 sportszervezet jelezte részvételét az Auchan Korzón.


Több újdonság szerepel a programban, ilyen a hatméteres mászófal, a korcsolyapálya és a jégkorong annak ellenére is kipróbálható lesz, hogy nyár van, illetve a vízilabda-szimulátornál is hasonló érdeklődésre számítunk, mint 2015-ben. A hangsúly a kipróbáláson van, és a cél az, hogy minél több gyerek sportoljon a számítógép előtti ülés helyett.


Az egykori kenus elmondta, 10 órától 1,5 és 5 kilométeres családi futószámok indulnak, amelyekre a regisztráció, a nevezés ingyenes.


– Ezek lehetőségek, amikor egy helyszínen egyetlen nap alatt minden, Szegeden elérhető mozgásforma tesztelhető – nyilatkozta [namelink name="Horváth András"], a város és az Auchan melletti egyik támogató, egyben szervező, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában