Helyi sport

2016.07.14. 10:58

Kalász az abszolút bajnok

A nyáregyházi motokrosszpályán ismét bebizonyosodott, van létjogosultsága ennek az extrém látványosságnak, sportnak, amit terep-akadályfutás névre keresztelhetünk.

Munkatársunktól

A BURGER KING® Brutálfutás 5.0 1629 nevezőt vonzott a 30 fok feletti melegben is. A selejtezők 8 órán keresztül zajlottak a 7 kilométeres pályán, a döntőbe végül 92-en jutottak. 17 pimaszul kimódolt akadály várt rájuk az óriási „felnőttjátszótéren". Többek között mocsaras lejtők, iszapmerülés, meredek, sáros emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatti átkúszás, szalmabálákon átmászás, mély vizes árkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, labirintus.


A célban mindenkin vastagon állt a sár. A selejtezők során Pintér Sándornak sikerült a leggyorsabban a célba érés (34 perc 18 másodperc), míg a nőknél Erdős Rita Noémi (37 perc 10 másodperc) lett az első.


A döntő rövidebb pályán zajlott, majd négy korcsoportban hirdettek eredményt a Budapest Sportiroda (BSI) szervezte eseményen. A legjobb időket a makói Kalász Tamás, a 18 és 35 év közötti korcsoport győztese (22 perc 37 másodperc) és a nőknél a 18 év alatti korcsoport bajnoka, Erdős Rita Noémi (24 perc 37 másodperc) futották. A szegedi Szegedi László bronzérmes lett az 50 év felettiek kategóriájában, 25 perc 45 másodperces idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában