Helyi sport

2016.08.09. 13:36

Duplán jó tábor volt Vásárhelyen

A Máté Taekwondo & Hapkido KHSE meghívására a közelmúltban két koreai mester, Shin Min Cheol és Jang Han Byeol tartott egyhetes edzőtábort Hódmezővásárhelyen.

Munkatársunktól

Felejthetetlen élményt jelentett a tékvandó vásárhelyi követőinek az őshazából, Dél-Koreából érkezett két mester, a Mirme Taekwondo két kapitánya, Shin Min Cheol és Jang Han Byeol által vezetett egyhetes edzőtábor. A nagy tudású harcosok a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület meghívására érkeztek a városba.


A vásárhelyiek mellett jöttek tékvandósok Pécsről, Békéscsabáról, Szekszárdról és Budapestről, összesen mintegy hetvenen igyekeztek a küzdősport és az extrém tékvandó minden részletét ellesni. Nem ez volt az első alkalom, 2015-ben már megismerkedhettek az extrém tékvandó alapjaival és Shin Min Cheol mesterrel.


– Tavalyhoz képest sokat fejlődtek a sportolók  – mesélte Shin Min Cheol. – Akkor az alapok megismertetése volt a célom, most úgy éreztem, érdemes megmutatni, hogyan zajlik nálunk egy edzés mind a hagyományos, mind az extrém tékvandóban. Másképpen oktatunk, igyekszünk kihasználni a sportolók  kreativitását.


– Nemcsak a tanítványok, mi, edzők is sokat tanulhattunk a két kapitánytól – kezdte beszámolóját Máté Gergő, a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE mestere. Sok ötletet merítettek a látottakból. A zárónapon a gyerekek kreativitásukat is megmutathatták a vendégeknek. Három fő részből kellett bemutatót összeállítaniuk, a hagyományos és az extrém tékvandó elemeit felhasználva.


– Örültünk, hogy Jang Han Byeol is elfogadta a meghívást. Manapság egyre több a küzdősportokban a nő, bár a férfiakhoz mérve még mindig kevés. A mostani remek alkalom volt, hogy a női kapitány bemutathatta tudását, inspirálva a lányokat is. Már a második edzésnapon látszott, egy-két gyakorlat után mindenki igyekezett a legtöbbet kihozni magából – folytatta Máté Gergő. Jang Han Byeol elmondta: még sohasem járt külföldi szemináriumon, ezért izgatottan várta a vásárhelyi edzőtábort.


– Nagyon kedvesek, aranyosak a magyar emberek, olyan közvetlenek, mint mi, koreaiak. Örültem, hogy fiatal sportolókat is taníthattam, de a gyerekek mellett a felnőttek is példásan ismételték a mozdulatokat. Eddig nem mondtam senkinek, de Svájc mellett Magyarország az egyik kedvenc országom, ezért külön örültem a meghívásnak – összegezte élményeit Jang Han Byeol.


 

Címkék#taekwondo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában