Helyi sport

2016.10.07. 11:37

Első hazai meccsére készül a Szeged KE

A Szolnokon aratott 52-37-es győzelemmel kezdte a másodosztályú női kosárlabda amatőr bajnokságot a Szeged KE. Mészárosné Kovács Andrea csapata szombaton hazai pályán is bemutatkozik: az MTK II. együttesét látja vendégül 16 órától az Etelka sori sportcsarnokban.

Munkatársunktól

– Most nehezebb dolgunk lesz, az MTK erősebb – mondta Mészárosné. – Sok változás nem volt nálunk, a felnőtt játékosok közül mindössze Soós Réka távozott, Spanyolországba igazolt. A többiek maradtak, ám mivel Sárközi Viktória megsérült, visszatéréséig lányom, Vivien segít ki minket, habár ő már elsősorban edzősködik.


A klubnak nem az eredményesség a fő szempont, inkább játékosokat szeretnének nevelni. Nagy büszkeségük, hogy Tóth Cecília helyet kapott a B33-as válogatottban, amellyel a kínai világbajnokságra készül.


– Sajnos idén csak háromszor játszunk itthon, 2017-ben viszont tíz meccsünkből hétszer hazai pályán leszünk. A teremelosztásnál hátul vagyunk a sorban, többször cserélnünk kellett a pályaválasztói jogot. A keretből egyre többen dolgoznak, a kosárlabda hátrébb szorul, de ez így van rendjén, nálunk nem jár fizetés a játékért. A tavalyi szezonra nem vagyok büszke, de hiszek benne, hogy előrébb tudunk lépni, a gimnazistáinkra nagyobb szerep hárulhat idén – tette hozzá az U16-os női válogatott edzőjeként is dolgozó Mészárosné.

A Szeged KE hazai programja 2016-ban

A program, október 8., szombat, 16: Szeged KE–MTK (Etelka sor), november 5., szombat, 13: Szeged KE–Kecskemét (Etelka sor), november 20., vasárnap, 13: Szeged KE–DVTK II. (újszegedi sportcsarnok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában