Helyi sport

2016.12.08. 14:13

Hacker Gáborért is futballoznak a 30. Kék Mókus-kupán

A 30. Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótornán a selejtezőkből már csak egyetlen hétvége van hátra, és jövő vasárnap rendezik meg a döntőnapot, amelyen lapunk, valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft. megint megszervez egy jótékonysági gálamérkőzést.

Munkatársunktól

Tudta?


Az első Kék Mókus-kupát 12 csapat részvételével rendezték, és 1987. december 30-án került sor a helyosztókra. A döntőben a tápéi Pisztoly nevű csapat (Simády, Szőke, Bóka, Bite, Balogh, Markó, Hornyák, Laczkó) 2–1-re verte a vendéglátósokat, míg a bronzérmet az Ecsetgyár szerezte meg a Szivacsok 4–3-as legyőzésével. A fődíj egy kismalac volt, a meccseknek az újszegedi Erzsébet liget Vigadó-pályája adott otthont, a havat pedig a szurkolók és a játékosok együtt lapátolták el.

Ahogy az elmúlt években rendszeresen, a szervezők most is igyekeznek emlékezetessé tenni a szegedi Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna utolsó napját. Az ünnep különösen aktuális, hiszen 30. alkalommal küzdenek a csapatok az elsőségért.


Így a helyosztók (a három korosztály bronzmérkőzései és döntői) mellett a Szegedi Sport és Fürdők Kft., valamint lapunk, a Délmagyarország újra szervez egy gálamérkőzést, amelynek ezúttal nemes a célja: a makói Hacker Gábor rehabilitációjában igyekszünk segíteni a jótékonysággal.


Az FTC és a Dunakeszi egykori futsalkapusa tavaly májusban a Ferencváros női kéziseinek bajnoki címét ünnepelte, amikor összeesett, majd több hetet kómában töltött. A felépülése ezek után jól haladt, ott volt például 2015 szeptemberében a Dunakeszi által szervezett futsaltornán is (képünk ezen az eseményen készült), de a rehabilitációja azóta is tart.


A december 18-án az újszegedi sportcsarnokban rendezendő utolsó napon tehát Hacker Gábornak igyekszünk segíteni, és a kihelyezett urnákba várjuk a szurkolók adományait. A nap helyosztóin kívül egy mérkőzés is ezt a nemes célt támogatja – de hogy kik lesznek a főszereplők, azt a következő napokban áruljuk majd el.

A 30. Kék Mókus-kupa a hétvégén folytatódik (lapunk holnapi számában jelenik meg a pontos program), sőt mindhárom korosztályban eljutnak a csapatok a helyosztók párosításáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában