Helyi sport

2016.12.14. 09:31

Kispályás labdarúgás: szívügyük, hogy segítsenek

A 30. Kék Mókus-kupa szegedi pénzdíjas kispályás labdarúgótorna döntőnapján, vasárnap 17 órától jótékonysági gálamérkőzést szervez lapunk, valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft. A találkozón a megyéből elszármazott NB-s játékosok csapata lép pályára a megye jelenlegi NB-s együtteseinek válogatottja ellen. A cél a makói Hacker Gábor rehabilitációjának segítése.

Mádi József

Lapunk hétről hétre követi az NB I-ben szereplő, Csongrád megyéből elszármazott labdarúgók sorsát. A rovat minden hétfőn jelentkezik, a neve: A mi fiaink.


Ez lesz annak a csapatnak is a neve, amely vasárnap 17 órától a 30. Kék Mókus-kupa pénzdíjas kispályás labdarúgótorna döntőnapján gálameccset játszik a makói Hacker Gábor rehabilitációjának támogatása érdekében. És bizony több olyan játékos is elfogadta a meghívásunkat, akik meghatározó szerepet játszanak az első, netán másodosztályú klubjukban.


Ilyen például a szegedi Völgyi Dániel (Debrecen), a makói Gyömbér Gábor (Ferencváros), a kisteleki Zsótér Donát (Honvéd), a szegedi Szivacski Donát (Vasas) és a makói Gera Dávid (Ferencváros), itt lesz a szegedi Szélpál Norbert (Békéscsaba), a makói Babolek Zoltán (Cegléd), valamint a szentesi Koncz Zsolt (legutóbb Szentesi Kinizsi, korábban Kecskemét) és Molnár F. Tamás (Szolnok) is. Az együttes megbízott vezetője Tóth Ákos és a három évvel ezelőtt szintén lapunk által segített Romics Roland kettőse lesz. Bár nem lép pályára, de a csapat keretéhez tartozik majd a sérüléséből lábadozó Batik Bence (Ferencváros), illetve Dlusztus András (Vác) is.


Az ellenfél?


A megye NB-s csapataiból válogattuk össze. Így az NB II-es Szeged 2011-et Farkas Márk, a SZEOL SC-t Grünvald Attila és Vágó Levente, az NB III-s Hódmezővásárhelyt Máté Péter, Kökény Tamás és Tóth Attila, míg a Mórahalmot Halász Krisztián, Szalma Gergely és Magyar György képviseli. Csapattársuk lesz a makói Hacker Bence, Hacker Gábor ikertestvére, míg szakvezetőnek Méhes Tibort (Makó) választottuk.


Mint ismert, a Ferencváros és a Dunakeszi futsalkapusa, Hacker Gábor 2015 májusában összeesett, és kómában töltött több hetet. A makói fiatalember állapota azóta folyamatosan javult, ám minden segítség jól jön neki. Ezért gondolta úgy lapunk a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel karöltve, hogy jótékonysági mérkőzést szervez. Emellett a Délmagyarország 50 ezer forinttal is támogatja Hacker rehabilitációját.


Ez a mérkőzés 17 órakor kezdődik, de az egész napos programban több érdekes helyosztó is szerepel majd, amelyről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában