Helyi sport

2017.10.26. 10:47

Mi lett vele? Panyor Krisztina a hegyek szerelmese lett

Triatlonban elért nemzetközi sikerei után a terepfutásban találta meg önmagát a makói Panyor Krisztina. dén már elindult a világ egyik legkeményebb futóversenyén is Franciaországban, ahol 3500 méteres szintkülönbséggel kellett megküzdenie.

B. D.

Legnagyobb sikereit triatlonban és duatlonban érte el Panyor Krisztina, aki 2001- ben visszavonult. Csapatvilágbajnok volt triatlonban, duatlonban vb-ezüstérmes és Európa-bajnok egyéniben. Azóta visszatért, három és fél éve terepfutóként indul versenyeken, amelyeken a sikerek sem maradnak el.


– Megszerettem a terepfutást, mert megtaláltam benne az utam. Kikapcsol, egyfajta aktív meditáció nyolc-tíz órán át futni a gyönyörű természetben. Rengeteget kell edzeni, hátrányban is vagyok, mert az Alföldön nincsenek hegyek, de ezt bükki és mátrai versenyekkel igyekszem kompenzálni. Célom, hogy az egyik legjobb terepfutó legyek nemzetközi szinten – mondta a gyermeknevelés és fogorvosi asszisztensség mellett sportoló Panyor.


Rendszeresen versenyez, 2017-ben a magyarországi megmérettetéseken többnyire mindig a dobogón állhatott, de ezen túl már nemzetközi szinten jegyzett eseményekre is eljutott, ahol kiváló eredményekkel zárt.

A hegyes vidéken is jól teljesít Panyor. Fotó: Contitech Fluid SE

A hegyes vidéken is jól teljesít Panyor. Fotó: Contitech Fluid SE

– A nyáron Németország legnagyobb terepfutó versenyén a korosztályomban hatodik lettem, míg Erdélyben a második helyen értem célba. Franciaországban, a világ egyik legkeményebb terepfutó versenyén a legjobb magyar női eredményt elérve a huszonnyolcadik helyen végeztem ötvenöt kilométeren – mondta a Contitech Fluid SE versenyzője.


A terepfutó versenyeken nem ritka a több ezer méteres szintemelkedés, ami megnehezíti a futást. Emelkedők, lejtők, embert próbáló feladatok.


– Kriszta gyermeknevelés és munka mellett fut, ami nehéz, de jó adottságai, illetve sportmúltja van, ami nagy segítség. Sajnos Makón nincs hegy, ami megnehezíti a felkészülését. Ez közel sem ideális, azonban az eredményeiből látszik, hogy sikerül azért neki. Jó képességű, szorgalmas sportoló. Folyamatosan tanul, fontos, hogy jól ossza be az erejét a nyolc-tíz órás futásra – jellemezte tanítványát az Európa egyik legjobb állóképességi trénerének tartott Lőrincz Olivér.

Címkék#terepfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában