Helyi sport

2017.11.08. 09:52

Világkupán indulhat Dékány - érmekkel kezdték a szezont a Szegedi Korcsolyázó Egyesület sportolói

Kiválóan kezdték a szezont a Szegedi Korcsolyázó Egyesület rövidpályás gyorskorcsolyázói: több nemzetközi versenyen is érmeket nyertek a közelmúltban. Dékány Bence 1500 és 5000 méteren egyaránt megfutotta a szintidőt.

Gy. I.

A szegedi műjégpálya hamarosan hivatalosan is megnyitja kapuit – jégkorongmeccseket és edzéseket már rendeztek a hétvégén, november 25-én pedig teljesen átadják a felújított és kibővített létesítményt –, de a Szegedi Korcsolyázó Egyesület sportolói addig sem pihentek: elkezdték a versenyszezont.


Dékány Bence 1500 és 5000 méteren egyaránt megfutotta a szintidőt, így szerepelhet  a november 10. és 12. között a hollandiai Heerenveenben sorra kerülő világkupán.


Az utánpótlás-válogatott tagjaként Révész Gergő az olaszországi Bormióban vett részt a 27. Alta Valtellina-kupán, ahol sorra döntötte meg egyéni legjobbjait 500, 1000 és 1500 méteren, és tizedik lett a junior B kategóriában. A klub edzője, a háromszoros olimpikon Lajtos Szandra szerint Révész versenyzési stílusa kezd kiforrni, az idők pedig magukért beszélnek, biztatóak a szezonra nézve.

 

Kilenc szegedi rövidpályás gyorskorcsolyázó vett részt a zágrábi Alpe Adria Trophy első fordulóján. Fotó: SZKE

Kilenc szegedi rövidpályás gyorskorcsolyázó vett részt a zágrábi Alpe Adria Trophy első fordulóján.

Fotó: SZKE

Az egyesület négy versenyzője a csehországi Benátky nad Jizerouban vett részt a Danubia-kupa második állomásán. A junior C és D korcsoportosok nagy sikerrel kezdték el gyűjteni pontjaikat a jövő márciusi junior-Európa-kupa dön- tőjére. Liszli Gábor kiegyensúlyozott teljesítménnyel korcsoportjában harmadik lett egyéni összetettben, és két távon is megjavította legjobbját. Somodi Maja 500 méteren 49,8 másodperces egyéni csúccsal jutott döntőbe, ahol mindenkit maga mögött hagyott, sikerével pedig összetettben feltornázta magát a második helyre.

 

Ozsváth Lili és Jászapáti Péter az utánpótlás-válogatott tagjaként lett benevezve. Ozsváth felvette a harcot a nála idősebbekkel, 28 induló között a 19. helyet szerezte meg, míg Jászapáti egy esést követően a hatodik helyen zárt, emellett a magyar váltó tagjaként a dobogó második fokára állhatott fel.


Legutóbb Horvátországban, a zágrábi Alpe Adria Trophy első fordulóján állt rajthoz a Szegedi Korcsolyázó Egyesület kilenc versenyzője hét nemzet 125 indulója között.


Az E korcsoportos Liszli a harmadik helyet szerezte meg, ugyanebben a mezőnyben Vágfalvi Máté kisebb kihagyást követően az ötödik helyen végzett. A D korosztályban Somodi Maja okos taktikai megoldásokkal összesített eredményben mindenkit maga mögé utasított, aranyérmet hozott haza, Kormányos Nina a tizedik helyen zárt, míg Somodi Luca tizenkettedik lett.


A junior C-ben Ozsváth ügyesen helyezkedve az ötödik helyen végzett, ugyanitt Püspök Fanni összesítésben a kilencedik helyet szerezte meg. Jászapáti Pétert okos versenyzése, rutinja a dobogó második fokáig vitte, ráadásul az edzői utasításokat is maximálisan tudta teljesíteni. A B-ben Révész Gergő bravúros előzésekkel összesítésben megnyerte korcsoportját, és a felnőtt- mezőnyben is jobbnak bizonyult 16 riválisnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában